cover

Daggry

Rune Tønnesen

CD (2009) AmpHeadMusic

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Voksenpop

Spor:
Solgt På 2 Sekunder
Der Et Sted
Når Natten Tar Deg Med
Vil Du Vite
Alene
Vakkert Som Det Var
Hvor Fuglene Drar
Daggry
Hvis Du Vil
Ann-Celill
Fly Din Vei

Referanser:
Picazzo
Kurt Nilsen
Thomas Brøndbo
Kristian Valen
Magne Furuholmen

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Livet er en holdeplass

Et friskt pust på den norske popscenen. Tønnesen byr på 11 flotte poplåter på sitt debutalbum.

Rune Tønnessen er nok for mange et ukjent navn, men dersom du har lånt et øre til NRK P1, eller kanskje til og med har sett på Norsk På Norsk Jukeboks på NRK, så er muligheten stor for at du allerede har hørt noe av det mannen har å by på.

Snart fem måneder etter at Daggry ble gitt ut er han aktuell med sin andre singel fra albumet, men allerede i 2001 slapp han singelen Waiting For The Train, som vel kun var ment for radio. Denne gjorde lite ut av seg, visstnok grunnet manglende oppfølging fra selskapet som ga ut låta. I 2004 ga han under navnet Dennis ut dance/pop-singelen Regnet Bare Pøser Ned, og klatret med den til topps på Ti I Skuddet i desember, i tillegg til at låta fikk hitstatus på MP3. I ettertid har Tønnessen skrevet låter og jobbet i studio med det som altså har resultert i hans debutalbum.

Solgt På 2 Sekunder er en happy liten trall, som med et bra driv og lystige vokallinjer utgjør skivas åpningskutt. Uttrykksmessig minner dette litt om det Picazzo serverer (etter at vokalist Tommy Michaelsen slutta, vel og merke), men Tønnesen gjør sin egen greie, og kommer ut av det med æren i behold.

Der Et Sted er den andre singelen fra Daggry, og innledningsvis farer tankene i retning Kurt Nilsen og hans akustiske gitarpop. Langt fra noen dårlig låt, men jeg får på en måte følelsen av at jeg har hørt den før. Når Natten Tar Deg Med er i mine ører et av skivas absolutte høydepunkter. Her møter vi en litt mer melankolsk og dypere side ved Tønnesen – både hva musikk, tekst og vokalprestasjoner angår. Hele låta er en aldri så liten perle i seg selv, men får et aldri så lite ekstra løft i det han våger seg opp i Harket'ske høyder i sluttsekundene.

Vil Du Vite er første singel fra albumet, og en atmosfærisk liten sak. Her fortsetter han med Harket-lignende toner, smakfullt krydret med strykere og piano. Alene følger i noenlunde samme spor, mens Vakkert Som Det Var er mer up-tempo og "streit". Akustiske Hvor Fuglene Drar roer det hele litt ned igjen i et par minutter, før det tar seg opp igjen mot slutten av plata, i form av det fengende trekløveret Daggry, Hvis Du Vil og Ann-Celill.

Den svevende (!) Fly Din Vei avslutter Daggry på verdig vis, og med det har vi tilbakelagt en 37 minutter lang reise gjennom musikalsk melankoli og lekent fengende pop - på norsk, selvfølgelig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Orb - Bicycles & Tricycles

(The Hexus / Cooking Vinyl)

The Orb er tilbake fra en kort dvale, denne gangen med et fokusert album bestående av merkevarebeskyttet dub, ambient house og flytende stemninger.

Flere:

Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4
Orchestra Baobab - Pirates Choice