cover

Combat Area

My Darkest Hate

CD (2006) - Massacre / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal

Spor:
Enter Combat
When The Smoke Has Settled
Bow Before Me
Nothing Lasts Forever
They Shall Fall
Number Seven
Fall of Eden
Under My Wing
The Principle of War
Under One Flag

Referanser:
Vader
Behemoth
Bloodthorn
Bolt Thrower
Celtic Frost

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Klassisk og stilrent

Tyske My Darkest Hate entrer slagmarken for fjerde gang.

Death metal-genren er nok ikke den som overrasker mest hva stilmessige utskeielser angår. De forskjellige utøverne har det med å holde seg innenfor rammene og kjører sitt eget løp, til ære for en kanskje ikke altfor stor, men akk så trofast tilhengerskare.

Dødsmetallen lever i beste velgående, selv om "storhetstiden" (om man kan kalle det det) endte rundt 1994-95. Death (frontet av Chuck Schuldiner, R.I.P) blir regnet som en av grunnleggerne av sjangeren, med sin tekniske og til tider utfordrende metall. Videre kom band som Carcass og Obituary på banen, men disse utgjorde bare en brøkdel av lista over band som skulle tilkomme etter hvert.

Over et tiår har gått siden den gang, og de aller fleste bandene som dominerte death-metallen den gang er i de aller fleste tilfeller borte. Schuldiner døde av kreft for noen år siden, og med det forlot dødsmetallens opphavsmann vår verden.

Tyske My Darkest Hate sverger til den mer klassiske varianten av genren, og byr nok ikke på noen overraskelser på sitt fjerde album, Combat Area. Bandet bruker drøye førti minutter på sine ti låter, og serverer en real porsjon tung, massiv brutalitet.

Produksjonsmessig er Combat Area så absolutt godkjent, men jeg mistenker at bandet (som etter hvert nokså mange andre) bruker trigga trommer. Ikke noe galt i det, bevares – dette trøkker hardere enn sydenturister med forstoppelse, men jeg savner nok følelsen av lyden av "ekte" trommer. Etter hvert har det blitt mer og mer vanlig å bruke "juksetrommer" når man spiller såpass ekstrem musikk som det for eksempel My Darkest Hate gjør, men samtidig er det lettere å få til brukbar trommelyd på denne måten. Trommer er sannsynligvis kanskje det som tar aller mest tid å produsere, og dermed er jo dette både en enkel og rimelig løsning. Hvert enkelt slag blir også mer definert og "rett i øret", slik at trommene ikke smelter sammen med de ukristelig lavt stemte gitarene og grumse-vokalen til ei eneste diger mølje.

Jeg finner egentlig ingen spesielle enkeltlåter som skiller seg ut fra de øvrige, men så lenge det ikke finnes ett eneste svakt kutt på skiva, samtidig som det også låter faderlig fett, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal sluke denne rå.

Deilig brutalitet for kjennere!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

MoHa! - One-Way Ticket to Candyland
The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society