cover

Every Place Is Home

Justin Vollmar

CD (2002) - BlueSanct / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Sadcore / Lo-fi / Akustisk

Spor:
The Light Was Awfully Fast
Grey Hearts
How Far Can the Wise Man Spread His Wings
Susan, Did You Hear?
Every Place Is Home
Matthew Halley and His Great Escape
The Old Man's Coming Down
Do You Have Hope In Your Eyes?
A Simple Tune
Something Sure as We Can Know

Referanser:
Rivulets
The Microphones
Red House Painters

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hjem, kjære hjem

Stillfaren og intim debutskive fra et soverom i Virgina.

Justin Vollmar fra Virgina har såvidt jeg vet bare en CD-R utgivelse bak seg forut for denne utgivelsen. Med Every Place Is Home har han klart å binde sammen låtene sine til et helstøpt album, og han er i ferd med å etablere seg som en artist det er verd å følge grundig fremover.

Vollmar spiller akustisk gitar og synger uten å heve stemmen, og kan nok risikere å bli sortert som en av mange soveromssangere eller lo-fi artister der ute. Selv om Vollmar passer inn i begge kategorier har han klart å unngå den sedvanlige sprukne lyden eller endeløse sørgmodigheten som ofte hefter ved slike artister. Vår venn Justin har rett og slett skapt en liketil og intim plate fri for mikkmakk og overdådighet. Every Place Is Home består til gjengjeld av ti mørke, nære og personlige låter med lang holdbarhetsdato.

Det går stort sett langsomt og rolig for seg her, men den ensomme feelingen blir av og til brutt opp av metalliske lyder, samples og noe perkusjon (av bror(?) Nathan), men i all hovedsak er dette kun en mann alene i et rom med sin gitar. Vollmar synger mer naturlig enn "perfekt", og kan ikke sies å være en Stor vokalist. Stemmen funker likevel godt til disse stillfarne visene, perler som How Far Can the Wise Man Spread His Wings, Matthew Halley and His Great Escape og tittelkuttet (der Vollmar skaper noe av den samme tomhetsfølelsen som Rivulets). I tillegg til sine akustiske popviser tyr han ved et par anledninger til mer up-tempo og bandorienterte spor som Susan, Did You Hear? og The Old Man's Coming Down, der han viser røtter til jordnær amerikansk folk/countryrock.

Every Place Is Home er en liten godbit å trekke frem de gangene man simpelthen ønsker seg en god plate for å nyte hjemmets lune fred.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Supersilent - Supersilent 7

(Rune Grammofon)

En knallsolid konsertfilm med flere store høydepunkter. Hiorthøy og Supersilent i sublimt samspill.

Flere:

Ben Weaver - Paper Sky
Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle