cover

Early 21st Century Blues

Cowboy Junkies

CD (2005) - Cooking Vinyl / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Americana / Drømmepop / Blues / Country

Spor:
License to Kill
Two Soldiers
December Skies
This World Dreams Of
Brothers Under the Bridge
You're Missing
Handouts in the Rain
Isn't It a Pity
No More
I Don't Want to Be a Soldier
One

Referanser:
Mazzy Star
Hem
Mojave 3
Eleventh Dream Day

Vis flere data

Se også:
At the End of Paths Taken - Cowboy Junkies (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Cowboy Junkies kan coverlåter

Margo Timmins er så ensom at hun nesten begynner å gråte, men det er ingen som trøster henne.

Cowboy Junkies kan coverlåter.

Det viste den kanadiske gruppa allerede på debutalbumet "Whites off earth now!" tilbake i 1986 - og ikke minst på "The Trinity sessions" året etter, ei av de sjeldne platene der stemningen er like mye daggry som skumring, men natta varer evig. Cowboy Junkies framfører "Walkin' after midnight" og "Dreaming my dreams with you", og selv om jeg er på nippet til å dyppe av innimellom, er det veldig, veldig vakkert. Margo Timmins er så ensom at hun nesten begynner å gråte, men det er ingen som trøster henne. Du kan nesten høre at denne plata er innspilt i ei kirke - under en blå, blå måne - så sakral og intim er stemningen.

I nyere tid har Cowboy Junkies blant annet gjort en skjellsettende versjon av Townes van Zandts "Highway kind". Du finner den på hyllestplata "Poet".

Utgangspunktet er det beste også denne gang. Cowboy Junkies har alltid hatt utsøkt smak.

"Early 21st century blues" åpner med Bob Dylans "License to kill", utgitt på "Infidels" i 1983. Plata fortsetter med "Two soldiers", en sang Dylan spilte inn for "World gone wrong" i 1993 og har gjort en del fantastiske konsertversjoner av.

Her er også to sanger av Bruce Springsteen. "Brothers under the bridge" ble spilt inn for "The ghost of Tom Joad", men den forble uutgitt fram til "Tracks" kom på markedet i 1998. "You're missing", som vel heter "Missing" i Springsteen sin versjon, har Cowboy Junkies hentet fra soundtracket til Sean Penn-filmen "The crossing guard". Originalen er Springsteen på sitt mest eksperimentelle. Cowboy Junkies har strippet den helt ned.

Det eneste egenkomponerte materialet denne gang er "December skies" og "This world dreams of", begge signert Michael Timmins. I tillegg får vi George Harrisons "It's a pity", Richie Havens-låta "Handouts in the rain", en over sju minutter lang hip-hop-versjon av John Lennons "I don't want to be a soldier", samt tradisjonelle "No more". Og til slutt en cover av U2s "One". Jeg vet ikke hvor nødvendig det siste var, akkurat.

Som du kanskje har skjønt, kretser "Early 21st century blues" rundt tema som savn, død, krig og fred. Det er ei fin plate, for all del. Så lenge det er Margo Timmins som synger, må det nesten bli fint. Men det er mest av alt kjedelig.

Cowboy Junkies kan coverlåter.

Eller kunne.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Felice Brothers - Yonder Is the Clock

(Team Love)

The Felice Brothers rusker liv i tradisjonell amerikansk folk på en måte som bør ta pusten fra de fleste.

Flere:

Shining - Grindstone
Fruit Bats - Spelled In Bones