cover

The Popville Horror

Arne Hansen & the Guitarspellers

CD (2003) - Perfect Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Powerpop / Lo-fi / Indiepop

Spor:
The Popville Horror
Déjà Vu
So Close to Perfect
Pakistani Hairdo
Late for Date
Brand New Parka
Silly Me
Iris In Short(s)
Just Like You Like It
Am I Fuzzing You Too Much?
He-Brew (Makes the World Go Round)
Tabasco Queen
When Something Is Amiss
She-Brew
Wake Up With You

Referanser:
The Tables

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Vimsete

Et herlig sammensurium av vissvass og tullball.

"Det er vår, det er sol og kanskje fredag. Eller lørdag. I hvert fall har vi her å gjøre med ikke bare en ny vår, men kanskje også en helt ny årstid, takket være dette nye glimrende albumet fra Arne Hansen & The Guitarspellers."

Slik starter tidenes merkeligste pressemelding (herved kåret). Den grenser nemlig mot psykedelia. Jeg håper at det er Arne Hansen selv som har forfattet det usedvanlig rotete og skranglete skrivet. Det matcher nemlig sangene hans perfekt.

Arne Hansen har drevet med musikk siden midten av syttitallet, men tok ikke navnet Arne Hansen & The Guitarspellers før i 1986. Siden den gang har han spilt inn låter hjemme hver gang trangen har meldt seg. Det har blitt noen plater ut av det. Og nå altså "The popville horror", som er et herlig sammensurium av vissvass og tullball, mildt sagt sinnsvakt gladpoppete melodier framført på tjukk østlandsengelsk.

Albumet er preget av strykere, diverse keyboards, trommemaskin, gitarer og en bassgitar som ofte bedriver joggejazz (uttrykk definert i presseskrivet). Tekstene er så gjennomført vimsete at jeg tar meg selv i å smile bredt kontinuerlig. Det er naivt og friskt, men til tider kan spøken bli litt slitsom.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men når jeg spille denne plata, dukker det hele tida opp bilder fra Madness sine hysteriske musikkvideoer fra åttitallet. Det er forlokkende og tøft, men i bunn og grunn totalt patetisk.

"The popville horror" er kanskje platas beste spor. Tittelen er, ifølge presseskrivet, selvfølgelig inspirert av sekstitallsdramafilmen "The popville claustro". Andre gode låter er "Déjà vu", "So close to perfect", "Late for a date" og "Just like you like it".

Jeg klamrer meg fast på den humpete reisen sammen med den alltid tilbakvendende Iris og hennes lår, værdama på TV2, jakten på en pakistansk frisyre, alle dametrusene i posten, mannedrikken øl og damedrikken vin. Det er ikke alltid jeg klarer å henge på, men veldig ofte har jeg det ganske gøy.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Silverchair - Diorama
Magnolia Electric Co. - Trials & Errors