cover

Verdict of Posterity

Loss

CD (2001) - Scarlet / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Death metal

Spor:
Dominant Nature
Lost Regrets
Death Instinct
Wasted Source
Worship This
Mental Disturbance
Erased
Enclosure

Referanser:
Entombed
Dismember

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Dette er skiva mora di ikke vil du skal høre!

Brutal og tung innsats fra debutanter gir håp for svensk death metal.

Svenske Loss er et relativt nytt band i Death-genren. Bandmedlemmene har riktignok spilt i ulike band hver for seg, men dannet i september 2000 Loss. Helhetsinntrykket er solid, og gutta leverer et brutalt og teknisk godt album.

Låtene er en blanding av black metallens high-pitch vokal og death metal grynting, krydret med utvalgte sorry-ass soloer, som mer eller mindre bryter kreativt med death-genren. Noen vil sikkert kalle dette innovativt, men jeg kan styre min begeistring. I utgangspunktet er det en god ide, innovasjoner kommer ofte av å kombinere kjente elementer. MEN... her faller det gjennom - og lander på kulen.

Platen er teknisk godt gjennomført, og riffene har fengende perioder, men det er komposisjonen som skurrer. Loss prøver å kombinere mye, og dette fører til mindre helheten på albumet.

Skiva er likevel ikke helt svart. Det finnes lyspunkter, selv om jeg tror gutta i Loss helst vil ha seg frabedt en slik karakteristikk. Spor som Lost Regrets, Death Instinct og Wasted Source blir høydepunktene på skiva.

Purister innen black metal vil sannsynligvis mene at Verdict of Posterity er for lite gjennomført stilmessig, og tilsvarende kommentarer vil sannsynligvis komme fra puristene i death metal leiren.

Uansett, denne skiva er godt håp for svensk death-metal. Jeg gir en oppmuntrende firer, med tanke på at dette er en debut-CD.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Brandy - Full Moon

(Atlantic)

Brandy kikker mye tilbake, littegrann ned på skoa og bittelitt inn i fremtiden.

Flere:

Sigur Rós - Takk
Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace