cover

Old Faded Pictures

Cayne

CD (2001) - Scarlet / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Heavy metal / Metal

Spor:
Save Me
Old Faded Pictures
Latents Spirits
Slight Melody
Small Town Boy
In My Eyes Return
Una Favola
I'm Lost

Referanser:
Paradise Lost
The Sisters of Mercy
Lacuna Coil
Tiamat
H.I.M. (His Infernal Majesty)

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Goth nok?

Tidligere Lacuna Coil medlemmer tilbake med nytt prosjekt.

Raffaele Zagaria og Claudio Leo, mennene ansvarlige for det aller meste av musikken samt produksjonen på dette albumet, var tidligere å finne i det etter hvert velkjente italienske gothmetal-bandet Lacuna Coil. Etter deres debut-EP i 1997 meldte dog disse to seg ut, og har ikke gitt mye lyd fra seg før debutalbumet til Cayne dukket opp på slutten av fjoråret. Her har de i tillegg fått med seg vokalist Mario Piazza, bassist Daniele Rossetti og session-trommeslageren Oinos. Musikken de serverer ligger ikke milevis vekk fra det de leverte i Lacuna Coil, men metal-elementene er nok tonet ned en smule. Vi snakker nemlig om et album i den såkalte "goth-metal" bagen. En etter hvert svært så salgbar og populær sjanger i mesteparten av Europa, og også her hjemme kan artister som Paradise Lost, Him, Katatonia med flere etter hvert vise til brukbare salgstall.

Har så Cayne levert et album som kan føre dem opp i divisjonen til de nevnte bandene? Jeg tror nok dessverre ikke det, men det betyr ikke at de ikke har levert et godt album. Det mangler bare det lille ekstra som gjerne kreves i dag. Vi får levert sju selvkomponerte kutt, samt en cover av Bronski Beats gamle synthpop hit Small Town Boy.

For å ta det selvkomponerte materialet først, så holder seks av låtene seg godt innenfor gothrock/-metal formularet. Mørk vokal, drivende basslinjer, tunge gitarriff og fengende refrenger. Una Favola skiller seg dog litt ut med sin italienske tekst og fremtredende synthpartier. Når det gjelder Smalltown Boy har Cayne egentlig ikke gjort så mye mer enn å føye til tunge gitarer, men den fungerer allikevel godt sammen med resten av plata og kan nok bli en liten undergrunns-hit i gothmiljøene. Det sporet som skiller seg veldig ut fra resten er avslutningskuttet I'm Lost, der det virker som om bandet prøver å forene de mildeste delene av nu-metal sjangeren med gothrock. Nu-metal inspirerte vokalformer blandes med et klassisk goth refreng. Det fungerer faktisk bedre enn det høres ut for via beskrivelsen, men låta virker veldig malplassert på et ellers svært så sjangertrofast album.

Hva har så Cayne å tilby dagens rockescene? Et jevnt album med gode låter. Verken mer eller mindre. Old Faded Pictures vil nok kunne appellere til tilhengere av alle tidligere nevnte band, samt i og for seg også fans av melankolsk rock i samme gate som for eksempel Seigmen. Fans av Lacuna Coil vil nok sjekke ut bandet på grunn av de forhenværende medlemmene i nevnte band, mens allmennheten aldri vil få med seg denne plata. Er du fan av sjangeren gir du denne en sjanse, ellers kan du nok stå over.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

Richard Swift - Dressed Up for the Letdown
The Low Frequency in Stereo - Futuro