cover

Bellybutton

Jellyfish

CD (1990) - Charisma

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock

Spor:
The Man I Used To Be
That Is Why
The King Is Half Undressed
I Wanna Stay Home
She Still Loves Him
All I Want Is Everything
Now She Knows She's Wrong
Bed Spring Kiss
Baby's Coming Back
Calling Sarah

Referanser:
The Beatles
Squeeze

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Nesten Beatles, nesten kjent.

I 1990 kom det ut en plate ingen har hørt om, men som du nesten har hørt før.

Jeg føler meg nesten alene om Jellyfish. Ingen jeg noengang har snakket med har oppdaget dette fabelaktige pop-bandet som har spadd fram Beatles-arven og fordelt den utover en knakende flott skive som heter "Bellybutton" ...vel, navnet skjemmer ingen.

Det var på et av Akers Mics legendariske ryddesalg tidlig på nittitallet at jeg snublet over skiva, og at jeg tok den med meg hjem på tross av coverbildet sier vel litt om min ustoppelige nysgjerrighet (og uforsvarlige pengebruk) på dette tidspunktet. Men da jeg kom hjem skulle det vise seg at jeg hadde gjort et skikkelig varp.

Det er ingen tvil om at disse gutta må ha gjort det klassiske trikset å sove med Beatles-platene under hodeputa, faktisk tror jeg også de knuste dem og spiste dem med melk til frokost, for her er det pop-makeri i Lennon/McCartney stil og klasse.

Perlene kommer på rad og rekke: "The man I used to be", "That is why", den skikkelig fengende "The king is half undressed" (ingen kan høre denne låta og IKKE nynne den i et halvt år etterpå), og det bare fortsetter på denne måten. Faktisk er det bare to spor som ikke helt holder mål her, og det er "Bedspring Kiss" og "Baby's coming back", resten av de ti kuttene burde gå rett inn i pensumbøkene for pop-makerne verden over. Spretne, glade arrangementer med stort sett bare bass, gitar, trommer, piano og flerstemt vokal, og til og med gode tekster.

Hvis du kommer over denne CDen et eller annet sted, så glem den outrerte psykedelia-en på utsiden, og bli med inn til et rent og pent popland i Beatles-tradisjonen (før de begynte å røyke). Kanskje var det stylingen som tok livet av Jellyfish, men hvis du lukker øynene hører du på ekte vare.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Saint Etienne - Smash The System - Singles And More

(Heavenly / Columbia)

En raus samler å nyte der sola aldri går ned og cocktailglasset aldri går tomt.

Flere:

Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
Monster Mike Welch - Cryin' Hey!