cover

Deadends

Deadends

CD (2007) - HoneyMilk / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Punk / Scandinavian rock

Spor:
Deadend Street
Dead On
Anything
Bet You Look Good
City Is Calling
Snutt
Impatient
Devils Lawyer
Speak and Spell
Shut Up and Listen
This Party Is Dead
W.B.A.T.B

Referanser:
Turboneger
Gluecifer
Pennywise
The Hives

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ja takk, mer av dette

Selv hevder de at ullsokker er kulere enn dem. Skiva holder derimot høyere standard enn de fleste sokker.

Turboneger? Har de kommet med skive nå da? Slik er gjerne helt umulig å ikke få med seg. Det er til tider lett å la seg forvirre når man hører Deadends' selvtitulerte plate. Det er mange typiske Turbohooks til stede her, i alle fall fra tiden mellom Ass Cobra og Apocalypse Dudes. Det er kanskje urettferdig å dra en sammenligning med Turboneger i sin absolutte gullalder, men det må vel bli slik når de legger seg såpass nært lydbildet. Og på Impatient synger de faktisk de magiske ordene "Get it on". Da må de tåle å bli sammenlignet.

Deadends har en EP bak seg. Den har vel et like oppfinnsomt navn som fullengderen, nemlig akkurat det samme. Men det hindrer dem ikke i å lage fine skiver, få kontrakt med det fine plateselskapet Honeymilk, booke seg plass på sommerens Øyafestival og varme opp for Wolfmother. Det ser ut som om fremtiden er lys for de glade gutter fra Oslo.

Etter noen runder på spillern så sitter låtene ganske fint. Bengt, Tord og Bjørn spiller skikkelig bra sammen. De spiller tight rock i beste skandinaviske stil, et sted mellom Turboneger, the Hives og Gluecifer. Med en liten vridning mot hardcore, gjerne fra DC rundt nittitallet. Selv karakteriserer de det som en blanding av punk, rock og hardcore med vokal mer intens enn Beastie Boys og the Hives til sammen. Det er vel ikke en helt gal beskrivelse, men de glemmer å nevne Turboneger, men Deadends har droppet de verste publikumsfrierne fra Turbonegers to siste skiver. Det er mulig at dette er skiva som burde ha vært oppfølgeren til Apocalypse Dudes.

Skiva er jevnt over veldig bra, men egentlig uten de store høydepunktene. Låtene er ganske jevne i stilen, noe som gjør at mange av de høres litt like ut til å begynne med. Etter noen gjennomlyttinger kommer derimot detaljer frem. Foruten flittig bruk av bassen, er de også glad i enkle, men effektive, gitarriff.

City Is Calling er i denne sammenheng en trivelig liten sak. Gutta spiller hardt som fy, drar fete riff og virkelig legger seg i selene for å øse på, mens en snodig mobiltelefonlyd brekker opp lydbildet innemellom. Ganske morsomt å få et lite avbrekk fra gitardriv, harde trommer og skrikende vokal. Det er muligens skivas høydepunkt.

Det kan bli interessant å høre mer fra Deadends. Det blir kanskje ikke helt riktig å kalle dem unge og lovende, ettersom de har levert en fullengder i helstøpt kvalitet, men det blir spennende å se om de kan ta steget og lage en virkelig kanon av et album i fremtiden. Det er muligens ikke den letteste sjangeren å lage en klassiker i, men det er jo lov å håpe. Frem til det er det bare å la seg friste av denne skiva, og hvorfor ikke se dem live? Ryktene sier at de er et storveis liveband.

Herligheten varer bare snaue halvtimen. Like greit kanskje, for da rekker man et par runder i timen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vidar Sandbeck - En fergemanns vise

(Normann)

En av de viktigste populærmusikkhistoriske arkivutgivelser på lang tid.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Sojourner
Jack White - Blunderbuss