cover

Auf der Maur

Auf der Maur

CD (2004) - Capitol / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Alternativ / Tungrock

Spor:
Lightning Is My Girl
Followed The Waves
Real A Lie
Head Unbound
Taste You
I'll Be Anythin You Want
Beast Of Honor
My Foggy Notion
Would If I Could
Overpower Thee
Skin Reciever
I Need I Want I Will

Referanser:
Hole
Josh Homme
Smashing Pumpkins
A Perfect Circle

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Dyster vennefest

Gjestelista på denne skiva er hakket mer imponerende enn det endelige produktet.

Tidligere bassist i Hole og Smashing Pumpkins Melissa Auf der Maur solodebuterer under navnet Auf der Maur. Skiva, som har samme navn, inneholder i tillegg til Melissa en god del kjente og halvkjente navn. Chris Goss (Masters Of Reality) har både skrevet, produsert og spilt. Allestedsnærværende Josh Homme har spilt både gitar og trommer, i tillegg til å bidra som låtskriver. Andre som har vært med på større eller mindre deler av skiva er Twiggy Ramirez, Brant Bjork, Atom Willard, Mark Lanegan, Nick Oliveri og Paz Lenchantin. I tillegg kommer hennes gamle kompiser James Iha (Smashing Pumpkins) og Eric Erlandsen (Hole). Det vites ikke om noen av disse inngår i liveutgaven av Auf der Maur.

Auf der Maur er hovedsaklig dyster og mørk indierock. Musikken har nok et noe sterkere slektskap til Billy Corgans komposisjoner enn Courtney Loves rølperier. Likevel er ikke denne debuten noen rip off av Smashing Pumpkins-katalogen. Lista over gjester er preget av band som A Perfect Circle og Queens Of The Stone Age, uten at disse bandas sound heller har satt så voldsomt preg på skiva.

Followed The Waves er en drivende og stødig rockelåt, med nesten gothaktig stemning. Det finnes flere slike på plata, men de mangler stort sett den lille gnisten som gjør at man blir ør i hodet og sprelsk i kroppen. Man får et par ganger trang til å gjespe så smått, i savn av musikk som slår skikkelig i mellomgulvet.

De tolv låtene kan trygt gå en del runder i spilleren, uten at man går lei. Den har likevel ikke de spennende elementene som gjør at man plukker den fram igjen om et års tid. Den myke Taste You, QOTSA-pregede I'll Be Anything You Want og rockeren Skin Reciever kan man likevel bli frista til å sette på en ekstra gang.

Auf der Maur er nok ingen nødvendighet for samlinga di. Den har ingen alvorlige feilskjær, men heller ingen sterk nok nerve. Med hennes evne til å knytte til seg spennende navn, kan det være verdt å holde et halvt øye på henne en stund til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving

(DMC)

MJ Cole har brøytet vei for UK Garage og 2-Step på hitlistene. Her avslører han hva som har inspirert ham og hans meningsfeller.

Flere:

Kullrusk - spring spring spring spring spring
Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999