cover

Music For Immigrants

Immigrant

CD (2005)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Eksperimentell elektronika

Spor:
My Life As an Immigrant
Brain Drain
It's Too Far to Kasongo-Lunda

Referanser:
Hawkwind
Throbbing Gristle
Cabaret Voltaire

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Utenfor grensenivåene

En Sadomaoist med nytt prosjekt. Arkiver under: Eksperimentell elektronika.

Bak artistnavnet Immigrant skjuler det seg et enmannsband: det tidligere Sadomaoist-medlemmet Bjørn Haugsbø som har vært tilstedeværende på elektronikafronten i ca. tyve år.

Musikken vi finner på denne tre-spors CD-plata karakteriserer han selv som "eksperimentell elektronika". Den er produsert av Audun Strype og er særdeles vellykket i så måte: lyden er glassklar og nærmest vakker på grunn av den høye auditive kvaliteten.

Music For Immigrants åpner med låta My Life As an Immigrant, en dynamisk og kontrasterende komposisjon med flere strukturelle nivåer hvor man oppdager nye fenomener i låten for hver gang man lytter på den. Brain Drain gir en mer industrial-feel med klar påvirkning fra "mørke" 80-talls alternativ-elektronika, kanskje en touch av tidlig Throbbing Gristle fra deres 20 Jazz Funk Greats-periode, med herlige konservative stereo-lydeffekter, som gjør seg godt på et gammeldags stereoanlegg i en liten stue. Også her spiller rytmiske og melodimessige kontraster mot hverandre på en vellykket dialektisk måte.

Platas siste låt, It's Too Far to Kasongo-Lunda, åpner med det som høres ut som baklengsspilte lyder mens blippende og bloppende lyder og rytmer invaderer lydbildet; en elektronika-konserverende låt, noen av effektende her minner litt om det som DikMik og Del Dettmar fra Hawkwind kokte i hop i sin tid, her bobler det med pulserende ryggmargsrytmer og elektroniske virvelstrømslyder som flyter effektivt sammen.

Konklusjon: Dette er mest musikk for å lytte til, å danse til musikk burde uansett forbys. Haugsbø forklarer at konseptet bak Immigrant ligger i navnet som han håper vil ha gjenspeilt seg i musikken: en dynamisk, vekslende, mobil og fleksibel musikk utenfor grensenivåene. Lytt til musikken selv for å høre om han har lykkes!

Han sier også at han planlegger en hel CD-utgivelse utover året. Følg med!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helge Lien Trio - Live

(Curling Legs)

Suveren live-plate av Noregs beste pianotrio.

Flere:

Sharon Van Etten - Tramp
Nuno Canavarro - Plux Quba