cover

Universal Indians

Dark Meat

CD (2006) - Cloud / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Sørstatsrock / Indierock / Rhythm & blues

Spor:
Freedom Ritual
Well Fuck You Then
Dead Man
Birdsong + Footsteps, Flute, Horn
Three Eyes Open
Angel of Meth
One More Trip
In the Woods
Disintegrating Flowers
Assholes for Eyeballs
There is a Retard on Acid Holding a Hammer to Your Brain

Referanser:
The Stooges
Neil Young & Crazy Horse
Comets On Fire
Black Mountain
The Rolling Stones
Funkadelic
Moby Grape

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Pow wow, wow!

Her er et tips for sommerens festivalarrangører - helt gratis!

Dark Meat er en sterk gumbo sammensatt av Neil Young/Crazy Horse, Stooges og Albert Ayler, krydret med saftige Memphis-blåsere, en klype country og soul og tilsatt en solid porsjon sørstatsrock. Umulig? Neida, ikke for denne gjengen.

Det som i utgangspunktet er en kvartett med svoveldryppende vokalist Jim McHugh (tenk Mick Jagger, Captain Beefheart) i front, har est ut til en gedigen hjorde med base i Athens, Georgia. Av de 20+ medvirkende kjennes navn fra blant annet blomsterkollektivet Elephant 6 og Summer Hymns. Men det er ikke psych-popen som først og fremst dyrkes her. Med et 7 minutter langt frihetsrituale åpnes portene til en ganske så bemerkelsesverdig plate, der særlig den kraftfulle horn-seksjonen spiller en sentral rolle, og bidrar til bandets egenart. Alle spiller samtidig, som det må briste eller bære og med voldsom iver og energi. Tidvis renner det litt over i heseblesende kakofoni, men den glorete gjengen har likefullt endt opp med en smittende musikkfest der tuba og ølbokser(!) spiller en like viktig rolle for sluttresultatet.

Universal Indians blir aldri forutsigbar; her kan fordukken country gjerne møte håndspåleggende gospel dypt nede i en grøfterenne, mens digeridoo og hillbilly-fele overkjøres av et hoiende brassband på vei til Mardi Gras. På den avsluttende låten, mulig kandidat til årets tittel med There Is a Retard on Acid Holding a Hammer to Your Brain messes den gjentagende linjen: "It's your life and you hate it, but it's your life just the same" mens Babels tårn blåses i tusen knas - og med det oppsummeres egentlig hele Universal Indians ganske presist.

De er visst et skue live, og med den sprudlende gløden de sprer her så burde noen se til å få hele horden over hit til sommeren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Skeleton Blues

(Jagjaguwar)

Skeleton Blues er countryrock frå baksida av stadion, blues frå ein dysfunksjonell avenue, og folkrock med klør frå ei sjel som blør.

Flere:

Paganus - Kalla
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica