cover

Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk

bob hund

CD (2009) Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Pop

Spor:
Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk
Bli aldrig som oss, bli värre!
Tinnitus i hjärtat
Världens bästa dåliga låt
Blommor på brinnande fartyg
Grönt ljus åt alla
Fantastiskt
Lösenord: stängdklubb
Ett litet ljus söker sitt mörker
Siffran vill bli fel!

Referanser:
Bergman Rock
Conny Nimmersjö
Pere Ubu

Vis flere data

Se også:
Stenåldern kan börja - bob hund (2001)
10 år bakåt & 100 år framåt - bob hund (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Year of the Dog

Få band har gått løs på årets norske festivalprogram slik Bob Hund har gjort. Her er plata som bekrefter at det er helt i orden!

At Bob Hund har blitt den institusjonen i svensk rock som de har blitt er kanskje like mye en selvfølgelighet som det er et mysterium. Det har definitivt vært noe med sjarmen, de har hatt en tendens til å høres stakkarslig og forvirret ut til tider, men så smeller de til med noen hysterisk morsomme tekster og knallsterke unike riff og sprell som har gjort Bob Hund til en liten sensasjon. En besynderlig og finurlig liten sensasjon. For ikke å glemme at det foregår på skånsk.

Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk har et cover som gjentar tittelen på en tavle utallige ganger, som om Bob Hund har vært slemme i timen. Om det er bevisst eller ubevisst at de sikter til det mindre vellykkede krumspringet Bergman Rock, aner jeg ikke, men det virker tilfredsstillende logisk for min del. Bob Hund på engelsk hadde vel aldri gode odds for å fungere.

Så vi kan vel kanskje håpe at Bergman Rock er et tilbakelagt kapittel i disse guttas karriere, for det var helt klart noe som ikke stemte da de byttet språk. Resten av kvalitetene ble for så vidt med videre til Bergman Rock, og det var aldri en katastrofe. Men det føltes samtidig litt bortkastet.

Den forrige studioskiva til Bob Hund, Stenåldern Kan Börja, var på mange måter alt man kan ønske seg av en skive av Bob Hund. Det er noe sjarmerende halvgjort og helskeivt med bandet som gjør at man nesten sympatiserer like mye som man kan bli lurt til å tro at de er klodens kuleste folk.

Ja, de er kanskje ikke lettest å bli klok på sånn sett, men de er desto lettere å like. Så lette å like at man kjapt kan miste litt kritisk sans, noe som nok ble litt tilfellet i den siste tiden før de trakk seg tilbake for å gjøre Bergman Rock. Presset for å følge opp den forrige plata, som vel er nær kultklassikerstatus i skandinavisk sammenheng, er like overhengende som det er ubekymrende.

Og de har noen låter her som er noe av det aller beste bandet har gjort til nå – som singelen Tinnitus I Hjärtet som er en superenkel men knallsmart låt som sitter som et skudd etter noen gjennomganger. Også låter som Fantastiskt og Bli Aldrig Som Oss, Bli Värre kommer nok ikke usannsynlig til å være blant favorittene når Bob Hund går løs på norske klubbscener i vår og festivaler i sommer.

Og disse låtene er de sterkeste bevisene på at Bob Hund tenker nytt, og har blitt litt mer moderne. Elektronikk har fått en litt mer fremtredende rolle, og lydbildet har blitt ekstremt smooth. Å overprodusere Bob Hund kunne jo kjapt vært å bæsje på leggen i seg selv, men det høres faktisk bemerkelsesverdig vellykket ut!

Den umiskjennelig slentrende stilen som vi får på tittelsporet er blant det som bekrefter at det er svært godt å ha Bob Hund tilbake igjen i riktig, og svært så groovy format. For på Folkmusik så spiller Bob Hund på alle sine gode gamle strenger i tillegg til noen nye og spennende, og selv om ikke alt er like bra så er dette en tidvis suveren skive og den er særdeles fint sydd sammen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Two Gallants - What the Toll Tells

(Saddle Creek)

Lyden av det tidlege Amerika. Snasen folkrock og slepne mordarballader fra San Franciscos Two Gallants.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Grey de Lisle - The Graceful Ghost