cover

The Al Dente EP

Don Martin

CD-EP (2002) - Rythm & Rhymes / C2M

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Hardcore rap / Hip-Hop / Rap

Spor:
Enter Trough The Tunnel
Pissing At The Wind
The Sheep Song
Repaint The Picture
Fishy Bizniz
Thought For Food
Federal Bandit
Phonk4Thought

Referanser:
Professor Anarad
Jester
DJ Spiro
B.O.L.T Warhead
Viballistic
Dj Tomas Terror
Gatas Parlament
Conspiracy 2 Murda the Mentally Dead
Alarmclock Connection

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


'And so I stand ready to attack the nonsense...'

Åttespors smakfull blanding fra Romsås' store sønn. Langt fra hjernedødt, og med behagelige retro-elementer.

DonMartin har hatt en finger med i spillet i mye av det som har skjedd "den norske rap-scenen" (sic), siden B.O.L.T. Warhead og andre snålinger satte det hele i gang for en god stund siden. Veteranstatus kan en si, men med lite egenproduksjoner har DonMartin satt spor etter seg både i Gatas Parlament, Conspiracy 2 Murda the Mentally Dead og Alarmclock Connection. CVen krydres videre av DJ-ing på Rainbow Radio og platepushing på Sun Rekords & Kans. Ingen newbie vi har med å gjøre, med andre ord.

The Al Dente EP kom vel strengt tatt ut på vinyl i fjor, men da DonMartin heller valgte å tilbringe vinteren i Guatemala(?) tok det en stund før CD-utgaven var på plass. Plata er snekret sammen med Fasttracker 2 på en PC, uten at det gjør altfor mange plagsomme ting med lydkvaliteten. Totalt åtte spor gis til kjenne, hvilket er gavmildt til en EP å være. Tekstene hever seg langt over knuffingen og skittslengingen til mange andre i genren, da DonMartin sveiper innom en god del mer politisk bevisste temaer (arven fra Gatas Parlament?). Aller best blir det på Thought For Food, et riktig så morsomt oppgjør med den nattlige lørdagskebaben og annet grums. Hele Alarmclock Connection har bidratt på en eller annen måte, i tillegg blant annet Professor Anarad bak produksjonsspakene. Den gale professoren var for øvrig spellemansnominert i rap-klassen i år med sitt debutalbum I Lost My Mind In Da Rivers Of Babylon (2001). DonMartin har en noe tilgjort britisk vokal, som passer fin-fint med den tunge og golde rap-stilen. Sammenlagt minner dette om eldre rap-utgivelser både av norsk og utenlandsk opprinnelse. En bitteliten dæsj ragga-følelse er også å spore.

DonMartin bør ikke forveksles med sin navnebror i gode, gamle MAD. Dette er kremgod norsk rap. DonMartin har allerede gjort unna en del konserter sammen med andre rappere i år, så forvent å se mer til denne herremannen. Som han så sympatisk informerer om på sin egen hjemmeside: det er jo vår...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sufjan Stevens - Seven Swans

(Rough Trade)

Sufjan Stevens forlater ikke Michigan riktig ennå - men tar seg tid til litt fugletitting.

Flere:

Shining - Grindstone
Einar Stray - Chiaroscuro