cover

Soirée de Noël: an international collection of xmas tunes

Diverse artister

CD (2003) - Les Disques Aquatic / M3 / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Julemusikk / Indiepop / Retropop / Cocktail / Lounge pop / Europop

Spor:
Snowflakes Fall and Dance the Christmas Waltz
Christmas Day
Snowflake's Falling
Gentle Xmas
Christmas Dazzle
White Xmas Shake (Version #1)
One Thousand Snowflakes
Solo Records
New Year's Wish
Elka
Xmas Sun
L'Ospite
Christmas Song for Melanie (Goodbye Remix)

Referanser:
Stereolab
Saint Etienne
Fantastic
Thievery Corporation
Air
Pet Shop Boys

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


God Joël

Elegant brygg av julegløgg, som smaker mer av café latte enn juleøl.

Franske Les Disques Aquatic har tidligere gitt ut samleplaten Soirée Cocktail: an international collection of bossanova tunes, og følger her opp med nok en samling der både cocktails og bossanova ikke er helt fremmede begreper. Soirée de Nöel: an international collection of xmas tunes er som tittelen indikerer, en samling låter der julen er bærende tema.

De tretten bidragsyterne på denne samlingen er alle fra Europa. Hellas, Spania, Norge, Frankrike, England og Italia er representert, de aller fleste artistene har et ben i det elegante 60-tallet og den andre i moderne electropop (som på S: Stereolab, The Sea and Cake, Saint Etienne). Det sier seg selv at det blir en samling julesanger litt på kanten av Sinatra og Björling, en som sikkert vil appellere mer til flanører på de hippeste caféene og til de som en ønsker et mer utradisjonelt alternativ til en tradisjonell høytid.

Soirée de Nöel: an international collection of xmas tunes har et meget behagelig sound. Selv om låtene stilmessig varierer mellom cocktail/lounge, europop, bossanova, indiepop og electronica er det ikke mye som forstyrrer julefreden her. På en samling der helheten overgår de enkelte sporene, er høydepunkter i mine ører Rita Calypsos klokkeklare, men søvnige Christmas is the Day, Baxendales superhyggelige og allsangvennlige Solo Records (med spor av Belle & Sebastian/Edwyn Collins), og selvsagt hjemlige Remington Super 60. Deres bidrag er Christmas Song For Melanie (fra EPen Christmas In May), her remixet av brødrene Hyplar fra det greske bandet av samme navn. Hyplar deltar selv med en stemningsfull låt de har titulert Christmas Dazzle. Den gode stemningen blir heller ikke ødelagt av den Pet Shop Boys-aktige synthpopen til Valvola & Plug-In Rockets, ei heller instrumental electropop med greske Aurinio eller The Crooners tilbakelente New Year's Wish, med en hviskende vokal ikke helt ulik George Michaels. Joda, det er mye delikat popsnadder her.

Merk deg forøvrig at dette er en meget begrenset utgivelse (1000 eksemplarer i Europa), så du gjør lurt å gå til anskaffelse før den forsvinner fra julehyllene. Det er sikkert en del som kan ønske seg denne som hard pakke, og er du på jakt etter en juleplate litt utenom det vanlige kan Soirée de Nöel lett anbefales. Siden den er fri for ordinære "carols", er dessuten sjansene også høyst tilstede for at platen varer helt til påske - og vel så det.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds

(Jeepster)

Eventyrlig samler fra et band som i sin tid ble skrotet til fordel for Kathrina and the Waves, om enn bare på film.

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
Hunx and His Punx - Gay Singles