cover

Let's Let Go

Hilde Marie Kjersem

CD (2011) - Brødr. Recordings / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Jazz / Jazzpop

Spor:
Let's Let Go
There's A Change Coming
Husbands And Wives
Fall To Pieces
In These Steps
Hey Hey Love
Daisies (Lovesong To Oslo)Moses
Kenny
FTS
Whatever
Where Are You Going

Referanser:
Joni Mitchell
Radka Toneff
Nick Cave
Anja Garbarek

Vis flere data

Se også:
A Killer For That Ache - Hilde Marie Kjersem (2008)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Pop?

Der hvor det var det uventede og omskiftelige som løftet debutskiven, er det nå den gjennomgående vokalen som bærer Let`s Let Go.Hilde Marie Kjersem ble for alvor kjent i 2005 gjennom hennes og Jon Ebersons duoskive, Twelve O`Clock Tales. Tre år senere, i 2008, solodebuterte hun på anstendig Rune Grammofon med A Killer For That Ache. Typisk for førsteskiven var et sjangermessig altoverskridende lydbilde og en sterk eksperimentell søken. Med jazz som utgangspunkt ble lydkonstellasjoner innen både pop-, elektronisk- og industriell musikk utforsket og utprøvd.

På Let`s Let Go, utgitt på hennes eget selskap, Brødr. Recordings, har det eksperimentelle og, til tider, sprikende uttrykket blitt dempet til fordel for en renere form for pop, samtidig som lydbildet er rundere og mykere. Ikke dermed sagt at dette er mer polert og radiovennlig musikk. Riktigere er det å si at platen kretser rundt sofistikert pop, hvor grenselandet både for hva som er pop og jazz blir satt på prøve.

Albumet åpner med den relativt frigjorte tittellåten Let`s Let Go, som kan minne om Robyn og hennes tidsriktige pop-elektronika. Fra denne låten og ut er det Kjersems varme, fyldige stemme som er kjernen i lydbildet. Der hvor det var det uventede og omskiftelige som løftet debutskiven, er det nå den gjennomgående vokalen som bærer Let`s Let Go.

I utgangspunket foregriper aldri Kjersem lytteren, og gir heller tilsynelatende aldri for mye av seg selv. In These Steps er en av låtene hvor hun med enkle, minimalistiske grep ikke blottstiller seg, men åpner for både tanke og ettertanke. Den sparsommelige vokalen gir dermed følelse både av nærhet og, ikke minst, sårhet.

Skivens hemsko er imidlertid at det særegne poplandskapet i sin helhet kan føles konformt. Og kanskje kunne variasjonene fra debutskiven frisket opp det som noen ganger kan føles monotont. Let`s Let Go er uansett full av vakre, ettertenksomme låter som svever en plass mellom jazz og pop. Låter som, tross temaene de sirkulerer rundt, ikke virker oppjagende og pretensiøse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Broadway Project - The Vessel

(Memphis Industries)

Vinylens knitren, kjølige rytmers gyngen, smakfulle arrangementer. Sans + Sampling = Sant.

Flere:

Atomic - Boom Boom
Television - Marquee Moon