cover

One Life Stand

Hot Chip

CD (2010) - Parlophone / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektronika / Indierock / Elektropop

Spor:
Thieves In The Night
Hand Me Down Your Love
I Feel Better
One Life Stand
Brothers
Slush
Alley Cats
We Have Love
Keep Quiet
Take It In

Referanser:
The Postal Service
LCD Soundsystem
Scritti Politti
Erlend Øye

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


LCD Soundsystem Is Playing at My House!

Enda et riktig skritt i riktig retning for Hot Chip, som med denne plata gir meg og andre akkurat det vi vil ha.

Jeg er ikke alltid enig med de som liker Hot Chip.

I deres tidligere år hos DFA synes jeg bandet i alt for stor grad bar preg av å være et typisk credhipster band - et enormt lovende band som desperat forsøkte å gjemme vekk sitt skamløse hitpotensiale.

Alt det ble mye bedre på den virkelige gjennombruddskiva Made in the Dark, hvor gruppen slapp dansefoten fri, og flørtet ellevilt med MTV-generasjonen på hitsingelene Ready for the Floor og Shake a Fist, samtidig som de bevarte det genuint Hot Chipske; litt genialitet, litt galskap og bøttevis med sjarm.

Og det er herfra stafettpinnen nå tas videre på den håpløst titulerte One Life Stand. Her finnes både hummer og kanari av hva Hot Chip har presentert for publikum siden gjennombruddet i 2004; hits, ballader og eksperimentelle danselåter med reflekterte tekster. Alt sopet sammen på en ganske lekker utgivelse som til tross for et noe overfladisk førsteinntrykk har i seg potensialet til å vokse over tid.

Personlig har jeg alltid likt hit-siden ved Hot Chip, og det er derfor fantastisk å få låtene Thieves in The Night, Hand me Down Your Love og One Life Stand nærmest på rad og rekke innledningsvis. Innimellom disse presterer gruppen å slippe løs et autotunebidrag på grensen til det håpløst slitsomme med I Feel Better, men som allikevel er tålelig bra til sammenlikning med mye av det som spilles på hitkanalene på radio. Heldigvis har ikke Hot Chip bidratt på Timbalands plater enda, ditto er han heller ikke representert her.

Det er derimot flere legendariske artister innen sine respektive sjangere, som Charles Hayward ( fra den britiske gruppen This Heat) og Fimber Bravo (fra afrobetgruppa Steel n' Skin). Og de understreker liksom bare hvilken posisjon Hot Chip er iferd med å etablere seg innen britisk og europeisk musikk. Noe som etter denne platen er vanskelig å argumentere i mot at i grunn er fullt fortjent.

For da Hot Chip pøser på med deilig svett og besettende synth-pop er det få som kan matche dem. Og med få unntak på One Life Stand er det akkurat dette de gjør, og da er jeg igrunn helt enig med de som mener at dette er enda et skritt i riktig retning for dette elskverdige bandet fra London.