cover

Sky Meadows

The Pearlfishers

CD (2003) - Marina / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Orkesterpop / Retropop

Spor:
Flora Belle
Todd Is God
Sky Meadows
My Dad The Weatherfan
The Gay Fishmonger
Pantohorse
Berlin
I Can't Believe You Met Nancy
Saddle Sore
Swan Dreams
Haricot Bean And Bill
Say Goodbye To The Fairground

Referanser:
High Llamas
Prefab Sprout
The Sea and Cake
XTC
The Wondermints
Paul McCartney
Brian Wilson

Vis flere data

Se også:
Up With the Larks - The Pearlfishers (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Skotten som ikke sparer på perlene!

The Pearlfishers fanger som vanlig inn ekkoet av perleportens frydefylte, evigvarende popsommer.

David Scott stiller i åpen klasse for pop-perlefiskere med fullt orkester. De siste fem årene har han bydd på album der majestetiske og brilliante melodier stadig har trillet ut av omslaget, både Young Picknickers (1999) og Across the Milky Way (2001) var usedvanlig smakfullt sammensatte genre-klassikere der han viste at hadde hørt både Pet Sounds, Odessey & Oracle og Forever Changes - museumsgjenstander med evig bruksverdi og standarder det er vanskelig å forbedre. Scotts komposisjoner viser også slektskap med mindre hippe (men ikke mindre dyktige) referanser som Paul McCartney, Gilbert O'Sullivan og Herb Albert. Det er rikelig med store akkorder i pene kombinasjoner, selv om Scott aldri setter i gang de dristigste eksperimentene. Alt foregår på en pen og pyntelig måte og bærer i seg et løfte om en slags evigvarig sommer. Lydbildet er vel og merke tidløst moderne uten noe ønske om å direkte gjenskape "the halcyon days".

Sky Meadows har mer orkestrering enn tidligere plater med The Pearlfishers og det er derfor naturlig å sammenligne disse elementene med orkesterfullkost som XTCs Apple Venus og High Llamas' Hawaii. Scott skriver arrangementer som holder samme kvalitetsnivå, men som har mindre variasjon fra spor til spor. Dette trekker ikke nødvendigvis helhetsinntrykket ned, men skaper noe mindre musikalske rammer å boltre seg innenfor. Pretensjonene er ikke større enn å konstatere at "It's so easy landing on the beaches, soaking wet into the towns, past the lemon groves and gardens to the highlands", som det heter på Flora Belle.

Dette må ses på som en plate hvis mål aldri har vært å bryte konvensjonene, men å lage tidsløs pop-musikk med et snev av intelligens, uten å mase deg full av unødvendig viltre krumspring. Noen vil se på resultatet som lite dristig, men det er i hvert fall mykt, behagelig og utpreget smakfullt. Nok en pop-plate å imponere mindre kvalitetsbevisste kamerater med, selv om The Pearlfishers denne gangen ikke makter å overgå sin beste plate The Young Picknickers.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Magnet - On Your Side
Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko