cover

A Brief History of Love

The Big Pink

CD (2009) - 4AD / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Britpop / Shoegaze / Elektronisk / Poprock

Spor:
Crystal Visions
Too Young to Love
Dominos
Love Iin Vain
At War With the Sun
Velvet
Golden Pendulum
Frisk
A Brief History Of Love
Tonight
Count Backwards from Ten

Referanser:
Kasabian
Primal Scream
Glasvegas
Oasis
Spacemen 3
M83

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Britpop 2.0

Etter å ha levert en av de flotteste konsertene på Øya i år kommer nå endelig debutalbumet fra den mye omtalte London-duoen.

The Big Pink ble i februar i år presentert som ett av tre nysignerte band hos den flotte labelen 4AD. Ett av de bandene var Broken Records og har alt gitt ut et av årets sterkeste album med Until The Earth Begins To Part. Det andre var Camera Obscura, et band som har gitt ut en annen Groove-favoritt i år med sin My Maudlin Career.

Og sist ut er The Big Pink nå med A Brief History Of Love, og de har altså litt å leve opp til om de skal matche det de ferske labelkollegaene har prestert. Etter opptakten til dette albumet med singler som Velvet og Dominos så var det lov til å heve forventningene til også denne.

Denne typen episk og på mange måter svært edruelig rock som har en lei tendens til å fremstå svært tørr i større perioder. Tørr og pompøs for å være helt nøyaktig, og det kan kjapt bli smertefullt. Men dette er nok et bevis på at det meste blir litt bedre så snart man legger på litt støy her og der, men det beviser også tidvis at det ikke alltid kan dekke over det at låtene ikke holder mål. For det fins låter her som nesten fremstår som kjipt oppgulp av alle britpopens svisker – Love In Vain er et trist eksempel på dette. Men i dette tilfellet er låten omringet av to av skivas høydepunkter – knallsingelen Dominos foran og At War With the Sun etter. Men det er heldigvis lite av oppgulpet, og i stedet en hel del oppfrisking av en scene som i stor grad er døende.

For dette er svært britisk på omtrent alle områder. The Big Pink har en erkebritisk vokal, en tydelig og svært velkommen trang til å pynte på låtene sine med velplasserte og støyete slør – og sikter nok mot gåsehuden ved å pøse på i overgangen mellom de monotone og melodiske partiene. Men det er nesten som om de glemmer seg bort iblant og ender opp med å høres litt uinspirerte ut.

Selv om det finnes klare lavpunkter på A Brief History Of Love så er det ingen tvil om at dette bandet har noe flott på gang når de slår til med høydepunktene. Velvet og Dominos er fortsatt bandets høydepunkter, og på store deler av skiva så får jeg nesten en følelse av at det er noe sånt det ville hørtes ut som om Glasvegas hadde fungert optimalt. Men i stedet for å bli enda en vits av et band så fungerer nesten The Big Pink som et bevis på at det går an å være episke og stadionsultne uten å være pretensiøse og usmakelige.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool