cover

Love's Come To Town

Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars

CD (2006) - Rootsy / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Americana / Bluegrass / Countryrock

Spor:
May the Sun Always Shine
Unhappy / Dreamer
You Can Call Me Baby
You're the Only One
Love's Come to Town
Ain't Got Time (Intermission)
We'll Never Loose Our Minds
Give Me Your Love
Like Daisies
My Town
The Sweet Saviour's Arms
Atomic Bombs and Wine

Referanser:
Home Groan
Guy Clark
Chip Taylor
Hank Williams
Dwight Yoakam
Rodney Crowell

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Countryen har kommet til Stavanger.

Dette er country med en litt større og noe mer tradisjonell c.

Countryen har kommet til Stavanger.

For alvor.

Jo da, byen har Tumbleweed og Helldorado i hver sine nabolag. Christer Knutsen holder til i nærheten, han også. Men Olav Larsen spiller ikke bare rufsete, rocka country, men også noe som ligner på bluegrass og gospel. Dette er country med en litt større og noe mer tradisjonell c.

Debutalbumet til stavangermannen er utgitt av det svenske musikknettstedet Rootsy, som har en label med samme navn. I likhet med de andre utgivelsene jeg har hørt fra det holdet – for eksempel Andi Almqvists "Can't stop laughing" – er "Love's come to town" habilt håndverk, framført av dyktige musikere som kan faget sitt. Men de helt store låtene mangler, synes jeg. Det er ingen sanger her som får meg til å glemme tid og sted, at jeg befinner meg i et forlatt lite fiskevær på det norske sørvestlandet og ikke en helt annen plass sammen med Billy Joe Shaver eller John Prine. Når det er sagt, kommer Olav Larsen veldig nær på for eksempel "Unhappy/dreamer" og "You're the only one".

Han er en av låtskriverne som helt sikkert skulle ønske at de satt der i bilen sammen med Jay Farrar mens radioen fanger inn en "all night station" et eller annet sted i Lousiana. Men Olav Larsen er ikke helt der. Ikke ennå, i alle fall. Det er vel heller slik at han passerer bilen til Jay Farrar et sted ute på den store, amerikanske landeveien. Eller ser baklyktene til Uncle Tupelo, Golden Smog, Richmond Fontaine, Son Volt og The Jayhawks langt der framme. Men han er utvilsomt etter noe, Olav Larsen.

Han forsøker ikke å finne opp kruttet. Det er han nok den første til å innrømme. Men Olav Larsen har tilgang til et stort, gammelt lager og prøver så godt han kan å holde det tørt i regntunge Rogaland. "May the sun always shine" er hans versjon av Bob Dylans "Forever young", i hvert fall tekstmessig. På "I ain't got time" får han meg til å tenke på Townes van Zandt i noen sekunder. "Is it destiny or just a coup de mind", spør han på tittelkuttet og får det til å høres ut som en sang av George Harrison. "Give me your heart" har noe av Warren Zevons "Don't let us get sick" over seg. Og slik fortsetter det. Et stort pluss også til coveret, som er akkurat så forseggjort, gjennomført og informativt som det bør og må være i disse dager.

Countryen har kommet til Stavanger.

Jeg håper den blir godt mottatt.

(6/10)
Ingve Aalbu
02.10.2006

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Devendra Banhart - Niño Rojo
Jamey Johnson - That Lonesome Song