cover

The Ride

Los Lobos

CD (2004) - Mammoth / Hollywood / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Tex-Mex / Americana / Heartland rock / Voksenrock / Rhythm & blues / Soul / Blues

Spor:
La venganza de los pelados
Rita
Is this all there is?
Charmed
Somewhere in time
Wicked rain/Across 110th street
Kitate
Hurry tomorrow
Ya se va
Someday
The wreck of the Carlos Rey
A matter of time
Chains of love
Call from Rita 1978

Referanser:
The Blasters
Sir Douglas Quintet
Joe Ely
Ry Cooder
Little Feat
John Hiatt
Los Super Seven
Latin Playboys

Vis flere data

Se også:
Kiko - Los Lobos (1992)
Good Morning Aztlán - Los Lobos (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Play together

'The ride' handler først og fremst om å ha det gøy med gamle venner.

Klokka er 22.07, lokal tid.

Jeg befinner meg i østre del av Los Angeles, på den respektable, men litt slitte klubben "The ride". På scenen står fem lokale chicanos. De heter Conrad Lozano, David Hidalgo, Louie Pérez, Steve Berlin og Cesar Rosas, men når de er sammen, kaller de seg Los Lobos. I likhet med de fleste andre blant publikum, har jeg hørt gruppa mange ganger.

Ei gang på åttitallet var klubben virkelig populær, blant flere aldersgrupper. Da het den "La bamba", og det hang plakater av Ritchie Valens på veggene. Nå har de fleste glemt både det og Los Lobos. Selv sitter jeg på en vinglete barkrakk, drikker tequila og Corona og lurer på hvorfor ikke flere bryr seg om dette fantastiske lille bandet som gjør det meste av det beste, og det beste av det meste.

Denne kvelden er som "The last waltz", bortsett fra at dette ikke er noen avskjedskonsert. Los Lobos har holdt det gående i 30 år, men har ikke tenkt å gi seg med det første. Det har gruppa heller ingen grunn til. Bandet er som en eneste stor jukebox, og spiller både soul, jazz, blues, r&b, folk, gospel, tex-mex, rock'n'roll og tradisjonell meksikansk og spansk folkemusikk, gjerne i én og samme sang, uten at det virker det minste anstrengt.

Det er likevel de mange gjestene som gjør kvelden spesiell.

Los Lobos er kanskje ikke det hippeste og kuleste bandet i verden, men gruppa nyter stor respekt blant andre musikere og artister. Blant de mange som stikker innom på "The ride", er Dave Alvin fra The Blasters, soul-storheten Bobby Womack, den gamle Los Lobos-forkjemperen Elvis Costello, gospel-gudinnen Mavis Staples, folk-giganten Richard Thompson, steelgitar-mesteren Greg Leisz, Martha Gonzales, den latinske legende Ruben Blades, den gale trollmannen Garth Hudson fra The Band, Café Tacuba, Little Willie G. og ikke ukjente Tom Waits.

Høydepunktene er mange.

Mavis Staples løfter "Someday" mot himmelen. Elvis Costello gjør en nesten overraskende følsom og intim tolkning av "A matter of time", kanskje den eneste sangen jeg vet om som i kommer unna med danseband-saksofon. "Wicked rain" glir nesten umerkelig over i "Across 110th street", omtrent som når sommeryr plutselig blir borte. Stemmen til Bobby Womack er kanskje ikke helt det den var, men den er fortsatt ganske så fantastisk. Det samme ordet kan i høyeste grad brukes om bidraget til Richard Thompson på "The wreck of the Carlos Rey".

"The ride" handler ikke om å gjøre noe nytt og annerledes. "The ride" handler først og fremst om å ha det gøy med gamle venner. Hvis det er noe Los Lobos kan, så er det akkurat det.

Jeg sitter der på barkrakken min og gliser.

Stort sett hele kvelden.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arthur's Landing - Arthur's Landing

(Strut)

Arthur Russells venner viser med denne samleren hans enorme musikalske nedslagsfelt.

Flere:

Ensemble 96 - Immortal Nystedt
Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion