cover

Curios

Hussey-Regan

CD (2011) - Cherry Red

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth

Spor:
Naked And Savage
Ordinary World
Enjoy The Silence
Another Lonely Day
Wichita Lineman
Ashes To Ashes
I Go To Sleep
Where The Wild Roses Grow
Dangerous Eyes
Calling Your Name
Unravel
A Change In The Weather
You'll Never Walk Alone
Wichita Lineman
Enjoy The Silence

Referanser:
The Mission
All About Eve

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Covergothere

To drevne gothere tolker Duran Duran, Nick Cave, David Bowie og andre kjentfolk.

Med sine stemmer satte Wayne Hussey (The Mission ) og Julianne Regan (All About Eve) et sterkt preg på den britiske gothbølgen i siste halvdel av 80-årene. Begge oppnådde gode listeplasseringer og kredibilitet i miljøet.

Siden den gang har begge bandene blitt oppløst, for dernest å komme sammen igjen for å mimres gjennom retroturneer. Fra Regans side har det vært nærmest stille på platefronten de senere åra, mens Hussey solodebuterte med Spare i 2009 (6/7 på groove.) Den bestod både av nedstrippede coverversjoner fra Missons katalog og andre av Husseys favoritter. Konklusjonen den gang var at han viste respekt overfor seg selv og andre.

Når Regan og Hussey samles i et felles prosjekt er det langt fra første gang de samarbeider. Allerede på The Missions debut for 25 år siden deltok Hussey på kor, og mottsat vei bidro Hussey med sin stemme på på All About Eves debut. Siden den gang har det vært et nært vennskap.

På Curios benyttes samme formel som på Husseys solodebut, et album fylt med coverlåter, herunder også to låter signert Mission og All About Eve. Det starter med en helt grei versjon av Naked and Savage, en gammel Mission-kjenning. Det kladder egentlig fra Ordinary World, en stor hit fra 1993 med Duran Duran. Istedenfor å strippe låten kles den inn med dub'n bass, som verken funker låten eller Hussey og Regan. Og det er dette som preger store deler av albumet. Utvalget er godt, men det skorter på presentasjon, og ingrediensene som taes med i hver enkelt låt passer ikke alltid.

Eksempelvis følges samme oppskrift på Ashes To Ashes (David Bowie) og som blir en spaceaktig versjon, helt motsatt av hva Hussey selv presenterte på sitt soloalbum. Her han hadde med også med en fabelaktig pianoversjon. Men det er også lyspunkter. Kinks' I GoTo Sleep er høydepunktet og matcher også Pretenders' versjon, og duoen kommer også ut med æren i behold med Where The Wild Roses Grow (Nick Cave). Ellers blir det meste jevne - og duoen klarer ikke å tilføre originalene nytt liv.

Det blir en helt ok debut der materialet er godt nok, men der bekledningen ikke alltid passer. En plate som passer mest for fansen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fleet Foxes - Fleet Foxes

(Sub Pop / Bella Union)

Eit ruralt pop-under tufta på gamle tonar, like naturleg og friskt framstilt som lerkesong ein grønnkledd vårdag.

Flere:

Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See
Jamey Johnson - That Lonesome Song