cover

Kaminzky Park

Those Norwegians

CD (1997) - Paper Recordings

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Disco / Elektronika / Funk

Spor:
Kaminzky Park
39-38-39
Dom B.Sensi
Goulette
Da Kingue D'Mazda
L'Hybride Fiasco
Molde
Hurdy Burdy
Toons
Laika
Da Kingue D'Mazda (S-Charge Pourda Blanca Mix)

Referanser:
Alanïa
Drum Island
Röyksopp

Vis flere data

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Death of Disco

Those Norwegians krever full oppreisning på vegne av Discoen.

Skivas kryptiske tittel henspeiler på baseballarenaen i Chicago, hvor man på slutten av 70-tallet samlet sammen en skokk discoskiver og blåste dem i fillebiter. Dette var testosteronfylte unge menns reaksjon på den nye rytmemusikken som blomstret på den tiden. 20 år senere er igjen rytmemusikken i sentrum av folks oppmerksomhet. Et trekløver menn med røtter i Tromsø (selvsagt), lager musikk under en rekke mer eller mindre underfundige navn. Med prosjektet Those Norwegians og utgivelsen "Kaminzky Park" har trekløveret skutt gullfuglen. "Instant classic" ville man sagt i utlandet, i Norge gir man dem terningkast seks.

Plata er en oppvisning i rytmebruk og intelligent hyllest til disco, funk, sleaze og alt som glitrer og glinser. Her er ingen skjær i sjøen. Sett på denne skiva på et hvilket som helst party (eller alene med kjæresten for den saks skyld) og du har suksess innen rekkevidde. En majestetisk låtrekke åpner ballet, og da gutta sampler linja "I am the King, the Master" (eller "Da Kingue D'Mazda" om du vil), vet vi at det er sannheten.

Disse gutta er så funky at de får et bank på døra til å høres sjelfullt ut i "L'Hybride Fiasco". Samplet soulqueen og strykere gjør låta til en himmelsk hyllest til skitten disco. På "Molde" blir vi kastet hodestups inn i en mørk jazzbule. Bassen er dyp og orgelet flyr florlett over den tunge rytmen. "Hurdy Burdy" tar oss opp på gatenivå igjen. Drivende gatelangs på jakt etter grooves, hvert kvartal gir nye melodilinjer og nye assosiasjoner, i neste gatekryss viser rytmen vei. "Toons" fører til det hotteste dansegulvet. Rytmen vinner og vi er fortapt i et synthbreak som viser null nåde. Ingenting kan stoppe dem nå. Gutta fra Tromsø har vunnet. Jeg gir meg. De kan gjøre som de vil. Rytmen er målet. Those Norwegians har reist langt. Med Kaminzky Park har de kommet hjem!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Felice Brothers - Yonder Is the Clock

(Team Love)

The Felice Brothers rusker liv i tradisjonell amerikansk folk på en måte som bør ta pusten fra de fleste.

Flere:

Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999
Ralph Myerz & The Jack Herren Band - A Special EP