cover

Jesus Songs

The Broken Family Band

CD-EP (2004) - Track & Field / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Countryrock

Spor:
Walking Back to Jesus Part One
Mother O' Jesus
The King of Carrot Flowers Parts Two & Three
Walking Back to Jesus Part Two
Poor Little Thing
Kissing In the Rain
Walking Back to Jesus Part Three

Referanser:
Neutral Milk Hotel
Herman Dune
Radiogram

Vis flere data

Se også:
Welcome Home Loser - The Broken Family Band (2005)
Please and Thank You - The Broken Family Band (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Jesussanger

Syv låter om Jesus, pent fremstilt fra Cambridge-band. Inkluderer en versjon av Neutral Milk Hotels Carrot Flowers.

Sett ei ku på coveret og kall platen din for Jesus Songs, så har i hvert fall jeg blitt oppmerksom. Når bandet i tillegg kaller seg The Broken Family Band kan man ane både tro, fjøs og lite håp i fin forening. Og det er egentlig akkurat det vi serveres her.

Med fattige 25 minutter fordelt over 7 spor er Jesus Songs mest som en EP å regne fra dette Cambridge-bandet. Alle låtene omhandler Jesus på et eller annet vis, ja, Walking Back to Jesus kommer endog i tre versjoner. Det er fort gjort å bli fortrolig med denne platen, men til gjengjeld har den kvaliteter som holder seg over noe lengre tidsrom.

Broken Family Band er nok egentlig ikke så kristne, uansett spiller de vennlig folkbasert pop med svake anstrøk av kupønk. De har etablert forhold til blant andre Herman Dune, Radiogram og Neutral Milk Hotel, og dette er band som kan brukes som nærliggende referanser til deres uttrykk.

Første versjon av Walking Back to Jesus åpner som en akustisk markkryper som smeller til et øyeblikk halvveis, for så å falle tilbake til ordnede former ganske raskt. Vokalist Steven Adams synger med sindig ro, og ypper ikke til mange slike krumspring. Mother O' Jesus og bandets versjon av Neutral Milk Hotels The King of Carrot Flowers er kjekk americana slik den hører hjemme i en britisk universitetsby, men når Adams synger: "I love you Jesus Christ, Jesus Christ I love you..." så er det med en ektefølt inderlighet. Tolkningen er sømmelig men upolert, og gjør strengt tatt ikke noe stort vesen ut av seg. Men en fin låt er det jo.

Andre del av Walking Back to Jesus er mer lettbeint enn den første, og drives raskere frem i country-stil av den klukkende banjoen og Adams her med noe hvassere sangstil som passer til baren hvor denne låten hører hjemme. Den flotteste versjonen er likevel den siste, holdt i 3/4 valsetakt og med mannskor gis den en slags høyverdig fasong som setter punktum for EPen i verdig stil. I tillegg gis vi joviale Poor Little Thing og Kissing in the Rain, og sannelig er det rom for litt Jesus her også. Særlig sistnevnte slentre-ballade er en fin sak, sunget sammen med Inge Thomson må dette være noe av det nærmeste britene kommer en egen Gram Parsons.

Ikke revolusjonerende spennende akkurat, men det herlige omslaget, den gjennomførte stilen og en akkurat passe lengde holder til at jeg anbefaler Jesus Songs som et lite botemiddel til alle synderne der ute.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark

(New West)

I skuggen av lyset fortel dei nitten historier som avgjort tåler dagens lys, men som meir enn gjerne også søker mørkret.

Flere:

Devendra Banhart - Niño Rojo
TeeBee - The Legacy