cover

Morning View

Incubus

CD (2001) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Metal

Spor:
Nice To Know You
Circles
Wish You Were Here
Just A Phase
11 am
Blood On The Ground
Mexico
Warning
Echo
Have You Ever
Are You In?
Under My Umbrella
Aqueous Transmission

Referanser:
Korn
Limp Bizkit

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Slapt fra Incubus

Det amerikanske hardrockbandet Incubus' tredje plate er en heller slapp affære.

Incubus ble dannet i 1991, og platedebuterte på et stort plateselskap i 1997 med S.C.I.E.N.C.E. Både den og plate nummer to, Make Yourself, som kom to år etter, høstet gode kritikker, og bandet slo dessuten gjennom på mainstream-markedet. Hittil har bandet solgt tre millioner plater verden over. Og det er jo slettes ikke verst i seg selv.

Incubus' tredje langspillplate, Morning View, er spilt inn over fem måneder i et hus i Malibu, California med utsikt over havet. Etter min mening har platen blitt en advarsel til alle band som vurderer å gjøre det samme. Morning View er nemlig lyden av et band på ferie.

Man mistenker dem for å ha brukt tiden på stranda og ikke foran mikrofonene. Altfor mange av låtene høres uferdige ut, og arrangementene er preget av forutsigbarhet og lettvinthet. Incubus har sikkert hatt det fint i huset sitt, men må de virkelig plage oss andre med det?

Selv om plata i det store og det hele høres slapp ut, så er ikke alt helt mørkt her. Bandet lager faktisk en del gode vers, hvor spesielt gitarist Michael Einziger fyller ut med svevende og døsige partier. For eksempel i platens to beste låter Wish You Were Here og Echo. Refrengene blir dessverre fryktelig forutsigbare, ettersom Incubus reduserer dynamikk-begrepet til et skille mellom lavt og høyt volum, henholdsvis vers og refreng. Dette er en av årsakene til at låtene blir tamme og forutsigbare. Med ett unntak. Sistelåten Aqueous Transmission er en stemningsfull liten perle. Gitarist Einziger spiller her smakfullt på det asiatiske strengeinstrumentet Ko-Kyo, og kombinert med elegant arrangerte strykere og fløyter skiller Aqueous Transmission seg radikalt fra resten av plata. Spennende!

Plata har dermed én virkelig god låt, og det holder ikke. Morning View rettferdiggjør på ingen måte Incubus' eksistens i rockeverdenen, slik som de to forrige platene.

Et annet trist faktum som fjerner bandets siste lille fnugg av troverdighet er at deres 2001-02- turne er sponset av telecomselskapet AT&T’s mobiltelefonenhet. Incubus er dermed ikke bare opptatt av å lage musikk til fansen. De vil veldig gjerne selge dem telefonabonnementer også…

Nei, fysj! Er du ute etter hard rock, så kjøp ekte vare, som Red Hot Chili Peppers eller Led Zeppelin. Insisterer du på å kjøpe en Incubusplate så velg heller Make Yourself. Kast uansett ikke bort tida på Morning View.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters

(New Records)

Frå ein lovande debut til ein sjelevitaliserande oppfølgjar. Sersjanten leverer eit av årets definitive norske høgdepunkt på platefronten.

Flere:

Tinariwen - Amassakoul
Paganus - Skogsrock