cover

Distant Hearts, a Little Closer

Joan of Arse

CD (2001) - Scientific Laboratories / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
The Slaves Are in the Gallery, Sharpening Their Oars
Things Asleep in the Sun
A Spell Cast With Fingers
Was Christ Among Us That Night
The Bellringer's Warning and Other Stories
At the Feet of St. Peter
Watching Films With the Sound Down

Referanser:
Appendix Out
Arab Strap
Low

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mellom St. Peter, Jesus Kristus og Guinness

Irsk band som med denne platen bør karre seg godt opp fra undergrunnen.

I all hemmelighet har irske Joan of Arse bygget opp en aldri så liten kult rundt sitt band. På Distant Hearts, a Little Closer har de fått hjelp av størrelser som blant andre tekniker Steve Albini (Nirvana, PJ Harvey), Zak Sally (Low) som står for utformingen av omslaget, og Jason Molina (Songs: Ohia) som deltar som gjestevokalist. Platen ble utgitt i 2001, men har ikke fått distribusjon i Norge (eller USA) før i april 2002. Det er godt at slike ting blir tilgjengelige også her i landet - Dublin-bandet har nemlig mye godt å by på.

Vi snakker vakker poprock med hyggelige melodier, vekslende mellom alvorlige folkpop og noe mer gitarorientert indierock, (tenk en oppstemt Will Oldham sammen med Hefner på en irsk pub over et glass Guinness). De rolige låtene fungerer klart best, og er heldigvis i flertall her. Etter en noe anonym slentrer av en popåpning, triller tre flotte spor ut av høyttalerne. Things Asleep in the Sun er en langsom låt med country-flavour, med mild vokal og munnspill som munner ut i rene allsangen med verset: "He's eating off the floor and playing in the dirt with all the babies, evolution saw him sleeping and decided it was best just not to wake him...". Med andre ord; dette er et band som vet å ordlegge seg, noe vi vel kunne lese allerede i bandnavnet. A Spell Cast With Fingers er skivas dystreste, en naken folkinspirert låt med trekkspill og strykere som gnager den ulende vokalen langt inn i nattemørket. Den løsner noe opp etterhvert, men etterlater seg likevel spor som er tråkket opp av andre bleke briter, og jeg tenker da både på Arab Strap og Appendix Out. Ikke uventet er det på denne låten The Pink Pirate Choral Group (Jason Molina, Dan Sullivan) deltar som korgutter.

To av låtene varer tilsammen drøyt tyve minutter; Was Christ Among Us og At the Feet of St. Peter. Som hos mange irer står religion mer sentralt enn tilfellet er her hjemme i hedenland. Førstnevnte er igjen en meget rolig sak, skjønt ikke så desperat som A Spell Cast With Fingers. Ved hjelp av gitar og piano som bakgrunn skapes det en fremragende ballade, som vokser seg stor og sterk etterhvert. St. Peter veksler mellom det lette, naive uttrykket og plutselige kaskader av gitarer, og er litt for lang etter mitt skjønn. Joan of Arse har styrken sin på andre områder enn å tråkke Mogwai på beina. Heldigvis holder avslutningen høy standard igjen, frem med trekkspill og ned i kosekroken: "In the early hours when all is sleeping, I'm sitting here trying to learn to smoke.." synges det nydelig på Watching Films With the Sound Down, som svinner inn i evigheten med linjen "morning has broken...". Har natten virkelig gått så fort i selskap med Joan of Arse?

Enkelte forglemmelige låter forhindrer at Distant Hearts, a Little Closer kryper helt inn i hudfoldene. Bandet kan gjerne bygge videre på de mørkeste folk-sidene og legge indie-uttrykket igjen på puben ved neste korsvei.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

Aphex Twin - 26 Mixes For Cash
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot