cover

The Old Kit Bag

Richard Thompson

CD (2003) - Cooking Vinyl

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Folk / Folkrock / Voksenrock

Spor:
Gethsemane
Jealous words
I'll tag along
A love you can't survive
One door opens
First breath
She said it was destiny
I've got a right to have it all
Pearly Jim
Word unspoken, sight unseen
Outside of the inside
Happy days and Auld Lang Syne

Referanser:
Fairport Convention
French, Frith, Kaiser, Thompson
The Strawbs
John Martyn
Richard and Linda Thompson

Vis flere data

Se også:
Action Packed - Richard Thompson (2001)
Front Parlour Ballads - Richard Thompson (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Et nytt klassisk album

En av vår tids aller største låtskrivere, vokalister og gitarister.

Richard Thompson er en av vår tids aller største låtskrivere.

Han får det til å virke så utrolig enkelt. Det er nesten så jeg får lyst til å sette meg ned å skrive en sang, jeg også.

Ingen kan spille gitar som Richard Thompson har gjort siden han var med og startet Fairport Convention som 17-åring. Han er umiddelbart gjenkjennelig. Det samme kan sies om låtene hans. Richard Thompson spinner historiene rundt de mørke følelsene i menneskets sinn, men ved hjelp av ironi og erke-engelsk humor lar han ofte optimismen boble til overflaten.

Hvis du mener at Richard Thompson lyser spesielt sterkt på den elektriske gitaren, finner du masse å glede deg over på "The old kit bag". På "Jealous words" tar han helt av i nesten grungete ekstase. Den første jeg tenkte på, var Chris Whitley. På andre deler av plata hører vi den fantastiske klangen bare Richard Thompson kan få til på en akustisk gitar.

"A love you can't survive" forteller historien om den unge mannen som på grunn av drap og kokainsmugling aldri kan få sin kjære. Richard Thompson har alltid hatt et visst mindreverdighetskompleks i forhold til stemmen sin. "A love you can't survive" viser at selv genier kan ta fullstendig feil.

"The old kit bag" er et nytt klassisk album fra Richard Thompson. Hans virtuositet på gitar og ufattelige evner som historieforteller gagner hver eneste sang. En sparsommelig produksjon og et fantastisk lite band står perfekt til låtene.

Sanger som "First breath", "I've got no right to have it all", "Words unspoken, sight unseen", "Happy days and Auld Lang Syne" og allerede nevnte "A love you can't survive" får meg bare til å utvide påstanden min:

Richard Thompson er en av vår tids aller største låtskrivere, vokalister og gitarister.