cover

The German Album

The House of Love

CD (1987) - Renascent / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Indierock / Shoegaze / Indiepop

Spor:
Destroy the Heart
Shine On
Real Animal
Nothing to Me
The Hedonist
Plastic
Blind
On the Hill
Flow
Mr Jo
Welt
Love
Loneliness Is a Gun

Referanser:
Jesus and Mary Chain
Ride
The Stone Roses
Echo & the Bunnymen
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
The House of Love - The House of Love (1988)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Indieheltenes første lydspor

Her får man drømmende indie fra 80-tallet. De første EPene blir samlet og da blir det til at man svever litt rundt omkring igjen.

Frontfiguren Guy Chadwick hadde en klar visjon på hva The House of Love skulle bli. Bandnavnet ble hentet fra romanen A Spy in the House of Love av Anaïs Nin, og i 1986, etter annonsering i Melody Maker, var førstebesetningen klar.

Det er en glede å se The German Album nå bli tilgjengelig, en plate som ofte utelates i diskografien da den kun ble gitt ut i, ja nemlig, Tyskland. Det hele var opprinnelig en samling av de tre første 12". På nyutgivelsen inkluderes også sporene fra fjerde maxien - Destroy the Heart, og vi får totalt 13 låter.

The House of Love var indierockens store håp, og allerede debuten ble ukas singel i NME. I motsetning til mange andre som også har fått samme oppmerksomhet, ble utgivelsene framover også av høy klasse. Dette var i en tid da b-sidene var like viktige som a-siden. Det er faktiskt klin umulig å vite hva som er a- eller b-sidelåt. Er ikke det fantastisk?

Førsteutgaven av udødelige Shine On er inkludert. Det pussige her er at det var kona til Creation-bossen Alan McGee som forelsket seg i denne og ba sin mann innstendig om å få gitt denne ut. Selvsagt etter at Chadwick hadde sendt en rekke demoer til Creation. Chadwick mente at denne versjonen ikke var ment for det offentlige rom, og spilte inn en ny versjon i 1990 (inkludert på House of Love/Fontana-skiva). Dette ble da endelig en hit. Gamle versjonen er vel ikke så majestisk som hitversjonen, men en perle er den uansett.

Det er ekko og elementer fra post-punken som hadde sin storhetstid noen år tidligere. Vakker vokal med Chadwicks dyp- og mørkhet, og med Andre Heukamps lyse kor så blir det bare så eventyrlig poetisk. Terry Bickers velregisserte gitar ble også et av varemerkene.

Tyske Andrea Heukamp, som fikk hjemlengsel og etterhvert sluttet, gjør seg bemerket i On the Hill der hun har hovedvokalen. Rent vokalmessig så høres hun ut som Nicos datter med den lyse tysk-engelske stemme. Sånn i ettertid var det synd at man mistet denne elegansen, og selv om Chadwicks vokal har sine særdeles gode egenskaper, så ville variasjonen med Heukamp kunne bidratt ytterligere.

Lydbildet er mer støyete og rockete enn hva debutalbumet skulle bli. Det er mange sikre småperler som Nothing to Me, ballader av den såre varianten som Loneliness is A Gun der Chadwicks stemme, Heukamps kor og en akustisk gitar gjør det hele til en perfekt avslutning.

Det følger også med en fin, kort historie om bandet i medfølgende vedlegg. Dette er solid, gjennomført, vakkert og romantisk på alle måter - og vi takker Renascent for at alle sporene nå er lett tilgjengelig.