cover

Pacific UV

Pacific UV

CD (2003) - Warm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Slowcore / Drømmepop / Drone / Shoegaze

Spor:
Static Waves
Out in the Blue
LAPD vs NYPD
Maryanne
Your Girlfriend in the Ivy
Scarlet
Blind
God Is So Tired

Referanser:
Mazzy Star
Hope Sandoval and the Warm Inventions
Mojave 3
The Rain Parade
Spiritualized
My Bloody Valentine
Galaxie 500

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Åtte stjernetegn

På statiske bølger tas vi med ut i det blå. Så bærer det rett til himmels.

Legg hodet ned på puten, lukk øynene og la deg langsomt drive med til fløyelslandet. La Pacific UV bli et duvende drømmeteppe du kan bre over deg, deres debutplate et narkotikum som sikrer både dyp og lang søvn.

Pacific UV holder til i Athens, Georgia, men musikalsk har de sine røtter blant britiske skokikkere, spacerockere og strobe-psykedelikere som My Bloody Valentine og Spiritualized. Legg gjerne til den svømmende droge-rocken til Galaxie 500, Rain Parade rundt Emergency Third Rail Power Trip og Hope Sandovals smak av honning. Det er jo referanser som slett ikke er å forakte, og jeg må innrømme at Pacific UV gjør meg ganske behagelig hazy til sinns. Jensen, Jordan og Hudson klarer ikke helt å komme på høyde med Jason Pierce, Kevin Shields eller Hope Sandoval på debuten, men på sitt beste er de ganske så nær. Særlig innbydende er åpningssporene Static Waves og Out in the Blue med todelt vokal og late lag av lyd som bølger hypnotisk frem og tilbake. Denne slørete space-stilen med samples, tunge lydtepper (som av og til ender opp i nærmest ren støy) og gitardroner er en form Pacific UV dyrker stort sett platen gjennom. Men de sklir også innom litt andre stjernetegn.

Instrumentale Your Girlfriend in the Ivy gis en delikat smak av country takket være Adam Musics pedal steel, og den minner om noe Japancakes eller The Hylozoists kunne funnet på å lage. På LAPD vs NYPD benytter de seg av utdrag fra Harmony Korines filmklassiker Julien Donkey-Boy. Det er ikke en referanse som er mest nærliggende for hva Pacific UV driver med, men på den dunkle introen til nevnte spor nærmer de seg post-rockens urolige vesen før de gradvis flyter ut i verdensrommet igjen.

Med på denne platen finnes en del navn vi liker godt. Andy LeMaster (Bright Eyes, Lovers) har produsert og spiller litt selv, det gjør også cellist Heather McIntosh (Japancakes, Elf Power, The Instruments) og vokalist Maria Taylor (Azure Ray, Now It's Overhead). Vi finner altså igjen noen av de fineste folkene innen "Athens-mafiaen" som medvirkende her.

Så det er bare å legge hodet ned på puten, lukke øynene og la seg drive med når Pacific UV byr opp til space travelling.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Sharon Van Etten - Tramp