cover

Love For Lightning

QRT

CD (2005) - Exploded View / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Eksperimentell elektronika / Samplehappy / Doom / IDM / Techno / Synth

Spor:
Go to the Gym
Ok Built Tarzan
Ooh I'm Dead
Tom Mckitten
Hitzu
Tankout
Love For Lightning
Satans Enebarn
Shake Your Sweet Booty

Referanser:
Jason Forrest

Vis flere data

Se også:
Faardte - QRT (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Noen som husker IDM?

Dansemusikk som ingen kommer til å danse til blir ikke stort bedre enn dette.

"Love for lightning" er en plate som minner meg om hvor mye fint som ble gitt ut under IDM-vaskeseddelen på 90-tallet. For dette er pur braindance, komplett med søte små melodier, Aphex Twin-style, og elektrorytmer.

Qrt er Stavanger-mannen Kurt Bolianatz og dette er hans andre utgivelse, etter EP-en "Faardte" som kom for et par år siden. Hodeskallen som pryder coveret ymter om en morbid sensibilitet, noe som også er å finne igjen i selve musikken. Etter den hyperfengende og dubba hip hop-flørten "Go to the gym" beveger plata seg kjapt ut i mørkere farvann. "Ooh I'm dead" hadde ikke følt seg utilpass i en Tim Burton-film (sjekk den kimende melodilinja!), vel å merke hvis Burton hadde laget svart sci-fi i stedet for vassen barne-goth.

Fargene blir mer utydelige i mørket etter hvert som plata skrider frem. Tittellåta er et pent stykke romantisk melankoli, mens "Satans enebarn" flørter med industrielle stemninger. Det er nok ikke helt tilfeldig at gitarrumlingen på denne sangen gir meg assosiasjoner til Noxagt, et orkester Qrt har turnert med. Tilslutt trekkes trådene tilbake til den entusiastiske åpningen - "Shake your sweet booty" høres akkurat ut som tittelen skulle tilsi.

"Love for lightning" er rett og slett en utrolig gjennomført elektronikaplate. Goth-poseringen blir aldri plagsomt teatralsk, mye på grunn av at Bolianatz hele veien fargelegger og balanserer med fengende melodier. Qrt skriver gode og holdbare låter som tåler mange gjennomlyttinger.

Qrt er et nytt navn for meg. Det er derfor ekstra hyggelig at jeg trygt kan anbefale skiva til alle som fremdeles husker hva bokstavene IDM står for. Dansemusikk som ingen kommer til å danse til blir ikke stort bedre enn dette.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Twilight Singers - Dynamite Steps

(Sub Pop)

Oi, her har det skjedd ting! Neida. Egentlig ikke. Bare at Dulli & Co har laget nok et knallbra album.

Flere:

The New Pornographers - Twin Cinema
Fleet Foxes - Fleet Foxes