cover

Bad Dreams and Good Nightmares

Guro von Germeten

CD (2010) - Sweet Morning Records / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Folk / Balkan / Cabaret

Spor:
Accordion Night
So Long Honey
Spiderman
Bitter
Drown Me Sailor
Tarantella
Kiss Me
Jewish Wedding Intro
My Dream of a Jewish Wedding
Evian
Polka Dot Dress For You
A Tiger and a Daffodi (Circus Song)
At the End of the Street

Referanser:
Kate Bush
Edith Piaf
Jacques Brel
Tom Waits
Katzenjammer

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Et lite rødt trekkspill

Endelig en norsk kvinnelig debutant som virkelig overrasker.

Det hører med til sjeldenhetene at trekkspill får de store overskriftene, og her til lands assosieres instrumentet med gammaldans. Men litt ekstra oppmerksomhet har trekkspillet fått gjennom Arne Moslåtten fra Hellbillies, Katzenjammer og Kaizers Orchestra. Men at vi nå får en kvinnelig singer/songwriter uten gitar eller piano, og med et trekkspill mellom hendene er heller uvanlig. Sant skal sies at det er også befriende og se noe annet enn en norsk kvinnelig artist med gitar eller ved pianoet.

Guro Von Germeten er en ung kvinne med stort musikalsk talent som valgte veien med å studere klassisk musikk og ha en drøm om å bli operasanger. I og for seg ikke så merkelig men noe noe underlig er at nettopp denne jenta nå reiser rundt land og strand med bagasjen full av knallgode låter og sitt lille røde trekkspill.

Hennes musikalske inspirasjon er hentet fra Paris' mørke gater med Chanson, og vi kjenner igjen Edith Piafs vokal og lidenskap da plata snurrer rundt for første gang. Dette blandes med tysk/fransk cabaret og derfra er store artister som Jaques Brel og Tom Waitz er viktige kilder til Germetens uttrykk.
Hun er moden låtskriver og det er vakkert, intenst og masse lidenskap og følelser. Ved et par anledninger reiser hun til Balkan som skaper en større bredde, og alt med et stort hell.

Låtene sitter godt med gode arrangementer og finurligheter. Den eneste mangel eller utfordring er at hun ved et par anledninger (som i A Tiger and a Daffodil) gir så mye av seg selv at det blir vel mye. Stemmen er uten tvil god og har egenskaper langt utover det vanlige, men ved å roe det hele litt ned så ville hun ha holdt mer nerve i musikken enn at det hele var nær med å ende som et musikalsk nervevrak. Men som nevnt så er dette kun ved et par tilfeller. For hun er dyktig skolert treffer både med stemme og på trekkspillet samtidig som viser handlekraft og muskler på samme tid.

Om musikken er til tider dyster og mørk er tekstene også i samme gate der det handler om det såre, sensuelle og sårbare og det å være et menneske. Bad Dreams and Good Nightmares er et vellykket og et overraskende album som treffer med et slag som er velplassert, og gjør godt og vondt på samme tid.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dizzee Rascal - Showtime

(XL)

19-åring fra London hamler opp med hip hop-storheter på begge sider av dammen. Big up!

Flere:

Fila Brazillia - Jump Leads
Ought - More Than Any Other Day