podium - et diskusjonsforum

Velkommen til vårt diskusjonsforum på groove.no - vi håper dere vil trives!


 
Forummeny
.Profil   .Registrer   .Brukere   .Grupper   .Hjelp   .Søk    .Logg inn  

Øyvind Ryan OG - slippkonsert nytt album 10.12

 
[Nytt tema]   [Skriv svar]    Forum hovedside -> The Music
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Herman E Lund
fersk


Ble Medlem: 19 Jun 2009
Innlegg: 3
Bosted: Trondheim

Innlegg Tittel: Øyvind Ryan OG - slippkonsert nytt album 10.12 Svar med Sitat

Det blir en helt spesiell kveld på Familien Utested i Trondheim når supergruppa Øyvind Ryan OG står på scenen torsdag 10.12 for å feire utgivelsen "Perfekt Harmoni".
Popmelankolikeren Øyvind Ryan har for det første ikke stått på scenen som headliner på godt over ti år, det er dernest ett av byens mest imponerende stjernelag av musikere som komper Ryan - og sist, men ikke minst, Øyvind Ryan står bak et av årets ytterst få kritikerroste trønderske POP-album.


"Alle kan ikke være John Olav Nilsen, men Øyvind Ryan fortjener flere lyttere", skrev Geir Rakvaag i Dagsavisen om utgivelsen "Perfekt Harmoni" tidligere i høst, og trillet terningkast 5. Det samme gjorde Vegard Enlid i Adresseavisen, og skrev blant annet "Synd om en såpass allmenngyldig plate skulle bli for de spesielt interesserte."

Vondt og godt å høre på

Siden dagene med 90-tallsbandet Monster Blomster har Øyvind Ryan markert seg som en av regionens fremste poplyrikere, og det er igjen suverent tekstlig innhold vi blir servert. Plata forteller historien om en mann som starter på topp, slynges ned i mørket for så å komme seg på fote igjen. "...til tider er «Perfekt harmoni» direkte vond å høre på. Kanskje fordi dialekten bringer det ekstra nært, kanskje fordi det er nådeløst privat – men også fordi Ryan skriver likefremt og direkte, finurlig men uten omsvøp", beskriver Enlid i refererte anmeldelse.

Supergruppe

Denne historien får Øyvind Ryan OG første anledning til å formidle på Familien 10.12. Bak tekstforfatter og låtsnekrer Ryan står en aldri så liten supergruppe; på bass finner vi Bent Sæther (Motorpsycho, The International Tussler Society), Øyvind Holm (Dipsomaniacs, Deleted Waveform Gatherings) spiller gitar, mens Even Granås (New Violators, Moving Oos) slår trommer. På "Perfekt Harmoni" bidro i tillegg Lars Lien (Motorpsycho, TITS).

Pop fra Trondheim!

Media har skrevet mye stygt om musikkbyen Trondheim i høst, og popsegmentet får ofte hard medfart. På Familien 10.12 kan du få et meget godt bevis på at det faktisk lages glimrende, intelligent pop også her til gards! Øyvind Ryan OG spiller popperler fra hele Ryans karriere, både lo-fi Monster Blomster-ting, kraftpop á la Øyvind Ryan Gruppen - og sår, avdempet pop fra "Perfekt Harmoni".

Til å varme opp for bandet på konserten, har veteranen Øyvind valgt 20 år gamle Dina Misund - ei ung, lovende, gitarspillende jente med englestemme som viderefører poptradisjonen som blant annet Øyvind har vært en solid eksponent for.

Billetter selges i døra.
"Perfekt Harmoni" kan kjøpes på http://www.mons.no
http://www.myspace.com/monsno
07.12.09 15:06
Til Toppen
Herman E Lund Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger
Vis Innlegg fra:   
[Nytt tema]   [Skriv svar]    Forum hovedside -> The Music
Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer
Du kan ikke svare på temaer
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke delta i avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter

Finner ikke bildefilen.


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Groovissimo