podium - et diskusjonsforum

Velkommen til vårt diskusjonsforum på groove.no - vi håper dere vil trives!


 
Forummeny
.Profil   .Registrer   .Brukere   .Grupper   .Hjelp   .Søk    .Logg inn  

Amon Düül II / Big Robot @ Cosmopolite 19.06.09

 
[Nytt tema]   [Skriv svar]    Forum hovedside -> The Music
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
zeuhl
fersk


Ble Medlem: 26 Jun 2007
Innlegg: 19

Innlegg Tittel: Amon Düül II / Big Robot @ Cosmopolite 19.06.09 Svar med Sitat

AMON DÜÜL II:

Amon Düül II ble startet allerede i 1968 og regnes for å være en av grunnleggerne av den tyske rockscenen, samt en essensiell inspirasjon for krautrockens videre utvikling utover 70-tallet. Opprinnelig het bandet kun Amon Düül, og omfattet en større gruppe musikere, kunstnere og andre frie sjeler preget av epokens kreative og livstilsmessige bevegelse. Etterhvert som ambisjonene til de mer dedikerte musikerne i bandet steg på slutten av 60-tallet, ble de uten interne motforestillinger delt opp i en to enheter: Amon Düül I og Amon Düül II. Mens de gjenværende i den opprinnelige konstellasjonen var lite opptatt av profesjonalitet og musikalske ferdigheter, og etter hvert hadde et dalende aktivitetsnivå, fortsatte Amon Düül II ferden mot nye høyder og ble snart Tysklands første etablerte navn på rockescenen utenfor hjemlandets grenser. Den fantastiske debuten "Phallus Dei" (som kuriøst nok betyr Guds penis) fra 1969 anses med rette for å være en milepæl innen tysk rock, og med den like briljante "Yeti" som fulgte året etter, fikk Amon Düül II sitt gjennombrudd også på det britiske markedet. På denne tiden forlot bassist Dave Anderson besetningen til fordel for en plass i Hawkwinds rekker, men bandet kunne notere seg nok en triumf med dobbeltalbumet "Tanz Der Lemminge" (1971), som den dag i dag regnes som deres ubestridte mesterverk, i godt selskap med utgivelser som "Wolf City" ('72) og "Vive La Trance" ('73). Med "Made In Germany" fra 1975 forsøkte de seg på en noe mer kommersiell tilnærming, men de fant snart tilbake til sine eksperimentelle røtter. Fra begynnelsen av 80-tallet ble det stille rundt Amon Düül, mens medlemmene valgte å fokusere på solokarrierer og andre prosjekter, før de til stor begeistring fra fansen returnerte i full vigør med både nye utgivelser og nyutgivelser av de gamle klassikerne på 90-tallet.

Bandet fremstår i 2009 som like kompromissløse og utforskende i sitt uttrykk som noen gang, noe som forsikrer om at opptredenen 19. juni vil bli en forrykende live-opplevelse. Det er også litt av en imponerende besetning som entrer scenen på Musikens Hus denne kvelden:Line-up:

Chris Karrer:
Fiolin, gitar, saksofon, synth, vokal

John Weinzierl:
Gitar, vokal

Renate Krotenschwanz:
Vokal

Lothar Meid:
Bass, vokal,

Danny Fichelscher:
Trommer

Jan Kahlert:
Perkusjon
BIG ROBOT:


Big Robot er et musikalskt kollektiv og bandets hovedkjerne består av Per Sjøberg og Ole Christensen. Tydelig inspirert av band som The Residents, Coil, Neu! og Kluster lager Big Robot lydbilder som lett får tankene til å sveve tilbake til den elektroniske musikkens gullalder. Musikken til Big Robot har vært forsøkt beskrevet som "avant-garde free-jazz meets industrial ambient", men bandet selv foretrekker å operere med den noe enklere betegnelsen "Cosmic Industrial".

På den første utgivelsen, som slippes på Karisma Records i begynnelsen av juni; "Aquafit", har bandet med seg Joakim Langeland fra Oslo og den legendariske kult-skikkelsen Conrad Schnitzler (født Dusseldorf 1937), og Schnitzlers filosofi og kompromissløse uttrykk er byggesteinene i denne særdeles spennende utgivelsen. Schnitzler startet legendariske Zodiak club i 1969 og var et tidlig medlem av Tangerine Dream og grunnlegger av bandet Kluster. Siden den gang har han hatt en mangslungen og fascinerende solokarriere, og han er fortsatt i høyeste grad et navn å regne med når det gjelder banebrytende musikk.

På miniturnéen sammen med Amon Düül II vil også Kjetil Manheim stille på trommer, originalmedlem fra Mayhem, som i senere tid har gjort seg bemerket som noisemusikerog samarbeidet med blant andre Lasse Marhaug, Kjartan Slettemark og duoen Fe-Mail. En kuriositet i denne sammenhengen er at Conrad Schnitzler også bidro på Mayhem's viktige førstealbum "Deathcrush", en ubestridt klassiker innen black-metal-genren, med låta "Silvester Anfang".

Og, hold dere fast, folkens: Jonas Almqvist fra ikke så lite legendariske Leather Nun vil også gjøre en helt unik gjesteappearance sammen med Big Robot på Musikens Hus denne kvelden. Almquist og hans Leather Nun var pionérer på industrialfronten da de i 1979 ga ut EP'n "Slow Death", hvor også Genesis P-Orridge fra Throbbing Gristle medvirket, og han vil benytte anledningen til å vende tilbake til sine musikalske røtter.

Så som om ikke Amon Düül II i seg selv var grunn nok til å vende snuten mot Musikens Hus 18. juni, vil publikum også få med seg noe av det mest spennende innen ny, norsk grensesprengende musikk, i skjønn forening med noen av avantgardens allerede godt etablerte herremenn. Dette blir sinnsykt!

Billetter er i salg fra mandag 12.05.09, http://www.billettservice.no/html/artist.htmI?l=NO&artist=AMON+D%DC%DCL+II+-+BIG+ROBOT
08.05.09 10:57
Til Toppen
zeuhl Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
[Nytt tema]   [Skriv svar]    Forum hovedside -> The Music
Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer
Du kan ikke svare på temaer
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke delta i avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter

Finner ikke bildefilen.


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Groovissimo