Samklang med Kiruna

Gir ut på plate på spennende Plastic Strip, konsert på Høvikodden.

Lars Mørch Finborud som står bak Plastic Strip Press (NRK Sessions, Webster Lewis mm) gir nå ut sin første plate med "levende" musikere. Det dreier seg om Tarasarus med Kiruna, som er en sammenslåing av musikere fra blant andre Madrugada, Gluecifer, Locomotives og Xploding Plastix.

Førstkommende lørdag holder Kiruna konsert på Henie Onstad i forbindelse med denne platen. Dette blir en happening inspirert av Samklang-konserten med Svein Finnerud Trio og Jan Garbarek Kvartett som slo seg sammen til en septett på Henie Onstad i 1970.

I den forbindelse har de utvidet bestningen med Rolf Yngve Uggen (ex. Gluecifer) på gitar, Xploding Plastix på elektronikk og Guttorm Nordø på maling, viusals og kostymer.

- Det blir med andre ord en virkelig Kaprow/Fluxus/Noveau Realisme happening som er Høvikodden verdig, melder driftige Finborud.

Han kan også fortelle at Henie Onstad ikke bare har hatt Høvikodden Live de siste månedene og gitt ut bok om musikkscenen, men nå også har fått midler til å ansette en fulltids bookingansvarlig som skal få en tverrfaglig musikkscene opp og gå i de smukke omgivelser.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sharon Van Etten - Tramp

(Jagjaguwar)

Med slike songar, med slik ei plate veks Sharon Van Etten fram og blir ei av dei beste stemmene vi har for tida.

Flere:

The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots
Umek - Neuro