House of Rock Festival

Garasjerockfestival i Moss i helga med legendariske The Fleshtones og The Nomads øverst på en plakaten.

House of Rock inviterer til det de selv kaller for årets norske rock'n'roll-eventyr denne helga. Festivalen skulle egentlig ha gått av stabelen i bakgården til primusmotorene Morten Henriksen og Caroline Andersen, men dette satte politiet i Moss en stopper for. House of Rock har imidlertid funnet nye og passende lokaliteter på Café Brandstrup i sentrum av Moss, der det i dag og i morgen presenteres et særdeles fint program der garage, rock'n'roll og powerpop går hånd i hånd.

De amerikanske legendene The Fleshtones så denne penn nylig, da 20 års jubilanten Blårock i Tromsø inviterte til en heidundrende vårfest. Der imponerte Peter Zaremba og hans tropper med en svettedryppende energiutblåsning som viste at New York-veteranene på suverent vis fremdeles holder koken. En aldeles strålende konsert var det i nord, og dét blir det garantert også i Moss på lørdag når The Fleshtones avslutter House of Rock Festival 2011.

House of Rock byr også på de svenske garasjegudfedrene The Nomads - som headliner fredagen. I tillegg byr festivalen på amerikanske Kepi Ghoulie, kjent fra pop-punkbandet Groovie Ghoulies, italienske Miss Chain & The Broken Heels og spanske Suzy Y Los Quattro.

En av de største rosinene i House of Rock-pølsa er kanskje hjembyens The Cosmic Dropouts, som spas frem fra graven for anledningen. Bandet, med festivalsjef Morten Henriksen i front, har mer eller mindre vært stille i nesten 20 år - så her snakker vi om et comeback med historisk sus. Ikke minst fordi Cosmic Dropouts av mange regnes som det viktigste garagebandet i Norge noensinne.

Morten Henriksen fronter også The Yum Yums og finfine The Twistaroos (sammen med Vibeke Saugestad) som vi også finner på plakaten. Andre norske som spiller opp til dans i Moss i helga er Caroline & The Treats og ikke minst groove-favorittene i fremadstormende Death By Unga Bunga, for å trekke fram noen.

Det komplette programmet ser slik ut:

Fredag 10. juni

The Nomads
The Yum Yums
Death By Unga Bunga
Suzy Y Los Quattro
Crimson Highlights
Caroline & The Treats

Lørdag 11. juni

The Fleshtones
Use Me
Kepi Ghoulie
Miss Chain & The Broken Heels
The Dahlmanns
The Twistaroos


Info om festivalen, billetter, lokalisering etc. finner du HER!
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines

(Division)

Ein Ishak med eit meir frigjort sonisk sinnelag. Men poptonen er der, flott er den òg.

Flere:

Pernice Brothers - Live a Little
The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark