Gla'dager om sinne

Happy Days Sound Festival har i år "sinne" som tema.

"Fuck off" er den imøtekommende overskriften på plakaten til Happy Days Sound Festival. Årets tema er nemlig sinne.

Til å utforske dette kan Ny Musikks spennende festival by på et konsertprogram som inneholder alt fra "punk til klassisk norsk hjemmefrontsmusikk av Harald Sæverud, arbeidersanger, dekonstruerte Bush-taler, et vokalverk hvor solisten banner nitten ganger på vegne av alle som har blitt urettferdig behandlet, utkomponerte publikumsreaksjoner og tematisering av krig og vold" - i følge festivalen selv.

Happy Days arrangeres i år på tradisjonsrike Youngstorget i Oslo (i fjor fant festivalen sted i kommersialismens høyborg; Oslo City).

- Paradoksalt nok er det liten plass til ulike uttrykk for sinne og motstand i dagens gjennomkontrollerte samfunn. Hvilken rolle spiller den kritiske kunsten i spennet mellom hverdagsfrustrasjon og terrorhandlinger? Vi synes det er betimelig å gi en scene til sinte mennesker og musikere, uavhengig av hvem eller hva sinnet er rettet mot, heter det i en pressenmelding fra arrangørene.

30. mai braker det løs, med blant andre Norwegian Noise Orchestra, Joachim Kjelsaas Kwetzinsky, Anders Førisdal, Joakim Munkner, Torgny Amdam og en rekke andre sinnatagger.

Mer informasjon er å finne her.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

Okkervil River - The Stage Names
Salvatore - Tempo