Shining til Bukta

Det grensesprengende svartjazz-bandet ble nylig sluppet av Øya, nå er Shining også meldt klar for Buktafestivalen til sommeren.

Foto: Presse

Shining slapp nylig sitt sjette album, One One One, til strålende kritikker. Med forgjengeren, gjennombruddsalbumet Blackjazz (2010), tok bandet steget fra jazz til musikk der aggressiv og brutal metal møtte atonal frijazz og støyende utskeielser i en sjanger de selv definerte med tittelen. Det nye albumet følger i samme fotspor med musikk som får ørene til å blø og kritikerne og fansen til å juble.

Selv om musikken til Shining er utfordrende, har bandet de siste åra fått en rekke utmerkelser. I februar ble de tildelt Statoil-millionen under by:Larm, i 2010 fikk de a-ha-stipendet på samme beløp. Med Blackjazz fikk bandet også Spellemannpris, noe de også fikk året etter, da som Årets Innovatør.

Shining er i disse dager klar for lanseringsturné for det nye albumet. Startskuddet går i Bergen (Kvarteret) torsdag 18. april, deretter følger Stord, Stavanger, Oslo og Trondheim. Med seg har de Hedvig Mollestad Trio som oppvarmer. Mer info finner du i vår konsertkalender.

Til sommeren er bandet klar for en rekke festivaler både ute og hjemme. Blant de norske som får besøk av Jørgen Munkeby & Co, kan vi nevne Steinkjerfestivalen og Månefestivalen, i tillegg til Øya og Bukta – der bandet er satt opp på hovedscenen.

Buktafestivalen slapp for øvrig 50-årsjubilantene The Pretty Things i forrige uke, i tillegg til tre nordnorske artister/band fra GRAMO/Bukta-konkurransen - Christer Wulff, Jadudah og H!lde. Fra før var navn som Calexico, The Tallest Man on Earth, Kaizers Orchestra og Kvelertak meldt klare for Telegrafbukta i Tromsø 18 – 20. juli.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Humanoid - Sessions 84-88

(Rephlex)

Lurer du på hvordan techno hørtes ut før det ble allemannseie? Humanoid presenterer old-school acid house, rave og techno fra 1984-1988.

Flere:

TeeBee - The Legacy
Belle & Sebastian - The Life Pursuit