Garasjemoro

Undergrunnslegendene The Cynics til Norge i juni, fire konserter fra Tromsø i nord til Halden i sør.

Foto: Gøran Stensrud

The Cynics har siden midten av 80-tallet vært et av de viktigste garasjerockbandene på den amerikanske undergrunnsscenen. Sammen med band som The Cramps, The Fleshtones og Dead Moon, sto Pittsburgh-bandet i fremste rekke da garasjerocken ble vekket til live igjen i etterdønningene etter punken.

Grunnleggerne Michael Kastelic og Gregg Kostelich har holdt liv i The Cynics i nesten 30 år, selv om det må tilføyes at bandet hadde en pause fra midten av nittitallet til de gjorde comeback i 2002. Siden har de aldri sett seg tilbake.

Bandets ubestridte klassiker, Rock’n’roll, kom på tampen av 80-tallet, men skivene siden comebacket – og da spesielt soulduftende Here We Are (2007) - viser at The Cynics fremdeles har masse å melde. Dette gjelder ikke minst i livetapping, hvor The Cynics fremdeles leverer konserter som viser hvor garasjerock-skapet skal stå.

Besetningen har variert noe underveis, i en periode hadde bandet også et norsk innslag i Jørn Yngve Eriksen (The Twistaroos, Thee Mono Sapiens) på bass.

Siden 2008 har grunnmuren i vokalist Michael Kastelic og gitarist Gregg Kostelich hatt med seg to tredjedeler av spanske Doctor Explosion (spilte i Oslo under GutterBall 2011) som følgesvenner. Denne besetningen sto også bak fjorårets album Spinning Wheel Motel.

The Cynics åpner sin kommende europaturné i Nederland på selveste 17. mai, og runder av det hele med fire konserter i Norge i juni – ganske nøyaktig to år siden sist de besøkte landet. Garasjerock-folket i disse byene kan begynne å glede seg:

6. juni - Feelgood, Halden
7. juni - Blårock, Tromsø
8. juni - Garage, Bergen
9. juni - Mono, Oslo


I Halden har The Cynics med seg The Twang-O-Matics og Caroline & The Treats, mens konserten på Blårock inngår i Rockfest #2 der også det ypperlige punkrock-orkestret The Good The Bad & The Zugly står på plakaten.

På Mono er det Rock & Spesialreiser som har regien. De har også huket fatt i The Dogs, med Kristopher Schau i spissen, som vi nylig så levere hissig og flott punk’n’roll under Rockfest #1 i Tromsø.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Fleet Foxes - Fleet Foxes

(Sub Pop / Bella Union)

Eit ruralt pop-under tufta på gamle tonar, like naturleg og friskt framstilt som lerkesong ein grønnkledd vårdag.

Flere:

Sleepy Sun - Fever
Archie Bronson Outfit - Coconut