To the moon

Nikkeby Lufthavn ringer julen inn i nord.

Nikkeby Lufthavn rører på seg og er klar for konsert på Bastard Bar i Tromsø førstkommende fredag. Bandet, som har holdt på siden midten av nittitallet, er frontet av veteranen Gisle Mathisen. En mann som har holdt fast i bass og gitar siden band som Søt Hævn var med på å snu Ishavsbyen på hodet da punken eksploderte tidlig på åttitallet. Mathisen har også fartstid med tidenes fineste Tromsø-popband med nordnorske tekster, nemlig fine Vinterhagen, som tjue år tilbake hadde noe av den samme sjarmen som Bodø-bandet Kråkesølv innehar i dag.

Nikkeby Lufthavn har ikke gitt ut mange plater, men med et album, en EP og noen singler har de likevel blitt et referansepunkt og en slags bauta i hjembyen, ikke minst på grunn av noenlunde jevnlige og energiske konserter. I livetapping kan Nikkeby Lufthavn være en strålende eksplosjon av livsbejaende poppunk i arven av Buzzcocks. Ja, jeg hevdet engang at Pete Shelley ville gitt høyrearmen for noen av perlene til bandet.

Det er en stund siden siste konsert med Nikkeby, men nå er de klar til å skramle inn jula med låter som Babes in Space, Three Ton Mama, Pussy Play Ping-Pong og To the Moon. Dette skjer på Bastard Bar fredag, og grooves Nord-Norge-kontor har tilfeldigvis lagt sitt julebord dit. Der dropper vi lutefisken og ribba, og går for den velkjente Bastard-pølsa, mørkt øl og hissig punkrock som får oss til å smile frem til julenissen melder sin ankomst om et-par uker.

Ønske for kvelden må være et av redaktørens gullkort i baren, samt hiten Garbo Dancing - som du kan se en morsom video av på bandets MySpace-side.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Wilco - Yankee Hotel Foxtrot

(Nonesuch)

Dagens tekst: hvis du bare skal ha en plate i år, så er det ingen vits å utsette kjøpet.

Flere:

Grey de Lisle - The Graceful Ghost
Årabrot - Solar Anus