Digg i vei!

Nick Cave og Grinderman til Øya.

Grinderman er Nick Cave & The Bad Seeds i garasjerockdrakt, og debuten fra våren 2007 var et tegn på at den australske mørkemannen hadde forlatt kontoret og trukket på gata igjen. De ni til fire aktige – og delvis uinspirerte - balladene, som har vært Caves varemerke det siste tiåret, er ikke Grindermans misjon. Med fokus på glefsende og farlig garasjeblues føltes bandet som en ny og inspirerende vår for kulthelten, noe han har fulgt opp på ferske – og meget gode – Dig, Lazarus, Dig!!!

Sammen med Bad Seeds-medlemmene Warren Ellis (også i Dirty Three) på fiolin og gitar, Martin P. Casey på bass og trommis Jim Sclavunos (tidligere i både The Cramps og Sonic Youth) går Nick Cave med Grinderman tilbake til røttene i The Boys Next Door og The Bithday Party – og selvsagt de tidlige soloskivene.

Det betyr støy og aggresjon på Enga når bandet – for første gang i Norge - fyrer av Get It On, No Pussy Blues, Love Bomb og resten av den bråkete gullrekka onsdag 6. august.

Grinderman er nok en strålende booking fra Øya. Digg i vei!


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

(Rune Grammofon)

Debutplate, helt fersk svensk trio, men på ingen måte ubeskrevne førstereisgutter.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Sojourner
Scorch Trio - Scorch Trio