Låt: Biosphere - Blue Monday

Biosphere tolker New Order i februarutgaven av Mojo, sjekk ut låten med mektige bilder fra Nasa her!

Foto (Biosphere, Insomniafestivalen 2011): Erica Starbuck Restoften

Geir Jenssen alias Biosphere hanket nylig inn Spellemannpris for fjorårets N-Plants, en skive om atomkraft - lagd før det gikk til helvete i Japan. Jenssen har høstet lovord for albumet også andre steder enn i spellemannkomiteen for elektronisk musikk, blant annet her på huset der albumet fikk 6/7. Biosphere fikk også fine tilbakemeldinger for konserter på blant annet Insomnia i Tromsø og Nødutgangfestivalen i Bodø i høst.

Mojo

Mojos februarnummer, som er i butikkene nå, vier stor plass til New Order, bandet som på mesterlig vis reiste seg i asken av Ian Curtis. Joy Division rakk som kjent kun to album, begge fyrtårn i populærmusikkens kanon. Med selvmordet til Curtis i 1980 var Joy Division historie, og det er rett og slett imponerende at bandet kom tilbake med nytt navn og ny dagsorden.

Blue Monday

New Order kan vel kalles et Joy Division uten vokalsignaturen, selv om det musikalske uttrykket endret seg i elektronisk retning. Manchesterbandet brøytet ny mark med en rekke merkesteiner på åttitallet, og er i siste nummer av musikkblekka Mojo viet stor plass. I den forbindelse ble Biosphere spurt om å bidra på en hyllest-cd, en nyinnspilling av klassiske Power Corruptionn & Lies fra 1983, noe han har gjort med stor bravur i tolkningen av New Orders kanskje største øyeblikk - Blue Monday.

Låten har på YouTube fått bilder fra Nasa. Resultatet er det luftigste du kommer til å se og høre i dag. Spenn fast sikkerhetsbeltet, space is the place!

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Loch Ness Mouse - 11-22

(Perfect Pop)

The Loch Ness Mouse redefinerer seg i det norske musikklandskapet. Med bravur.

Flere:

Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes
Ben Weaver - Paper Sky