Out Demons Out!

Edgar Broughton Band spiller i Oslo førstkommende fredag. Bandet meldes å være i godt slag!

Relaterte sider:

Edgar Broughton Band

Et lite konserttips i sommervarmen: Det ventes en aldri så liten godbit til Oslo denne uken. Britiske Edgar Broughton Band besøker nemlig John Dee fredag 1. august.

De spilte for et utsolgt Garage i Bergen tidligere i år og i følge ryktene derfra kan det være lurt å få med seg dette. Rapportene sier at visstnok at de er i sjokkerende god form og en klassisk, skeiv og frika setlist er lovet.

Thomas Felberg, vokalist i WE og generelt godt oppdatert musikk-kjenner, skriver om bandet:

Edgar Broughton Band startet i England i 1968 og ble raskt en av fanebærerene for den alternative musikkulturen. Med sin anarkistiske innstilling til livet ble de et av frikrock-bandene å regne med i England på første halvdel av 70-tallet. De ga ut flere plater som Wasa Wasa, Sing Brother Sing og Edgar Broughton Band på den kredible etiketten Harvest. Låter som Apache Dropout, Out Demons Out, Momma's Reward (Keep Them Freaks-A-Rollin'), Evil og Evening Over Rooftops er alle frikrock-klassikere i dag.

Etter mye tull og problemer på 80-tallet forsvant Edgar Broughton Band. I 2004 ga EMI og Harvest ut alle platene på nytt på CD, remastret og med bonuskutt. Den formidable interessen som disse genererte ga bandet ny bensin på bålet, og de ble gjenforent i 2005.

Nå i 2008 kommer de til Oslo med originaltrioen intakt, bestående av brødrene Edgar Broughton på gitar og vokal og Steve Broughton på trommer og Arthur Grant på bass. Med seg har de også Edgar Broughtons sønn Luke Broughton på keyboards.

Dette er sommerens store konsert for alle psykedelia- og rockelskere i Oslo, mener Felberg.


comments powered by Disqus

 magne johnsen
2008-08-04Fet konsert fra gamle freakere i nord

Edgar Broughton Band leverte en kraftfull utblåsning i hippieparadiset på Karlsøya lørdag. Mellom geiter, smilende freaks, anarkister og all verdens alternativt tankegods blåste veteranene kraftfulle, skeive og hissige toner inn i den nordnorske sommernatten. Veldig, veldig bra!

Truls Kaurin Ulseth
2008-10-04En utrolig konsert- for 35 år siden!

Opplevde Edgar Broughton band på konsert i det gamle studentsenteret i Bergen i 1972 (eller 73). Et utrolig band, og en fantastisk konsert. Fantastisk å høre at de har kommet sammen igjen, og fremdeles har trøkk på konsertene sine. Fikk kick på å høre musikken deres igjen, så nå må jeg bare få bestilt de beste av platene deres, de vi(jeg) hadde, er blitt igjen hos eksen, dessverre. Det måtte altså gå 35 år før jeg fant ut at jeg måtte høre "Evening over rooftops" igjen- en vidunderlig låt!

Hilsen Truls fra Bergen, nå bosatt i Hardanger

Kjersti Olsen
2009-05-11Edgar å gutan i Kabelvåg

En fantastisk konsert 2. mai 2009! Edgar har fremdeles en av de største og tøffeste stemmene i rocken, han leverte sylskarpe budskap mellom sangene, og samtidig skapte bandet en stemning så vakker og god at vi som var der kommer til å være evig takknemlige.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo