Intervju: AqPop

Akvariumsprat med Holm og Dahl fra AqPop.

AqPop var med debutalbumet Beautifully Smart (2004) en av fjorårets undergrunnsoverraskelser. Albumet ble gitt ut på den lille labelen 35g i Norge, men med distribusjon i de riktige miljøer i England, USA og Italia ser AqPop mer utover enn innover - som så mange norske band har
gjort før dem.

Debuten ga oss snurrige, fengende poplåter i grenselandet mellom pop, folk og psykedelia. groove inviterte låtskriverne Thor Jørgen Holm og Karl Morten Dahl til en akvariumsprat.

- Gratulerer med ei knallfin debutplate. Er dere fornøyde med responsenså langt?

THOR: Jeg vil si vi er fornøyde. Mange flotte tilbakemeldinger fra presse og publikum. Vi har spilt en del konserter etter releasen pluss
at vi jobber på nye prosjekter.

- Hva har skjedd siden dere ga ut Beautifully Smart i høst?

KARL: Vi har plantet noe frø så får vi se hva som skjer over tid. Vi lagde ei bra plate, men ser frem til å lage en enda bedre.

- Beautifully Smart inneholder lett tilgjengelig pop, men også mer introvert psykedelia. Hvor går veien videre musikalsk for AqPop?

KARL: Som i de fleste band drar vi i litt forskjellige retninger, og vi planlegger ikke så veldig hardt. Det er låtene som kommer som i stor grad bestemmer veien videre. Vi har likevel innad i bandet snakket om at den neste plata blir mer pop enn debuten.

- Hva er planene for 2005?

THOR: Fortsette å spille live samtidig som låtbunken for neste album stadig blir fylles opp. På vårparten drar vi på POP SECRET-turne på vestlandet med KaRL BaRX.

KARL: Vi småkrangler allerede om hvilke låter som må med på neste plate så dette lover godt. Vi har lyst til å gjøre en vinyl EP igjen.
Album blir det nok ikke før i 2006.

- Hvor lenge har du/dere skrevet låter, og hvordan oppdaget du at du hadde evnen?

THOR: Jeg begynte så smått å lage melodier rundt 10-11 årsalderen. Men da var de på en måte bare inne i hodet. Det var først da jeg fikk mulighet til å spille inn at jeg egentlig forstod at det var låter jeg nynnet på. Jeg og noen venner begynte å spille inn demoer og så har det ballet på seg siden.

KARL: Jeg tror band som Guided By Voices, Motorpsycho og Pavement plantet noen viktige frø hos meg midt på 90-tallet. Siden har det kommet låter jevnt og trutt. De gode med cirka 3-4 måneders mellomrom - som regel uten forvarsel og ut av det blå.

- Favoritter blant norske band/artister?

THOR: Motorpsycho, The Lionheart Brothers, Dipsomaniacs og Gåte.

KARL: Astroburger og Loch Ness Mouse.

- Til slutt, hva er deres topp 5 plater noensinne?

THOR:
Beatles - Revolver
Radiohead - OK Computer
Dipsomaniacs - Braid of Knees
Beatles - Abbey Road
Nirvana - Nevermind

KARL: Det forandrer seg hele tiden, men plater som jeg any day anbefaler alle å sjekke ut er:
Guided By Voices - Bee Thousand
Built to Spill - Perfect From Now On
Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over the Sea
Pavement - Crooked Rain Crooked Rain
Loch Ness Mouse - Flair For Darjeeling.
I det siste har The Shins imponert.

AqPop kan oppleves på vestlandet utover våren 2005. Omtale av Beautifully Smart på groove kan leses ved å følge lenken under:


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster
Vapnet - Döda Fallet