Konsert: Trio Beyond

Moldejazz, Bjørnsonhuset 20. juli 2006: Trio Beyond: Storslått og tøft med forbehold.

Trio Beyond er en hyllest til stjernetrommis Tony Williams' prosjekt Lifetime, en progrock-jazztrio som levde i skiftet mellom seksti- og syttitallet. Jack DeJohnette, John Scofield og Larry Goldings er det som utgjør Trio Beyond, og gjestet torsdag Moldejazz.

Store navn, stor musikk. Denne konserten var allerede på forhånd på en måte dømt til å bli bra. De tre musikerne kan sitt fag så overlegent at kvalitetssikringen er der fra start til slutt – uansett.

Jack DeJohnette er initiativtager og trommeslager. Og hvilken trommeslager. Fyren er en stjerne på himmelen og en gud på scenen, og viste oss denne kvelden evner man egentlig ikke kan fatte. Hadde jeg vært trommis selv, skulle jeg kommet med ord og uttrykk som beskrev hva det imponerende spillet faktisk gikk ut på, men alt jeg kan si og bekrefte er at denne opplevelsen er skrevet på en lapp og hengt opp på undertegnedes tavle for gode minner.

Men han som stjal showet var likevel utvilsomt gitarist John Scofield. Med sitt svære oppsett av effektpedaler spilte han nesten for to i de argeste loopestundene. Stilen hans er basert på disse boksene som ligger på gulvet, og ingen av dem ble forlatt utråkket nå heller. Han er nesten et eget studie i boksbruk, han har i hvert fall et totalt særegent sound som i grunnen er nokså beundringsverdig.

Men Scofield er vanskelig å bruke, han er det. Lyden av orgelet til en overraskende anonym Larry Goldings var kompensasjon nok til at man ikke ble helt skremt i selskap med de spisse tonene, men det ble til at det liksom var noe som ikke stemmer helt. Uhyre flotte prestasjoner og skyhøy kvalitet på samspillet til tross: Det føles ikke helt rett å gi dette prosjektet toppkaraker, samme hvor mye jeg egentlig har lyst.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See

(Jagjaguwar)

Elva er dyp og elva er bred, men Okkervil River navigerer stødig av sted.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Diverse artister - Østfoldminner