8 kjappe: Your Headlights Are On

by:Larm-klare Your Headlights Are On håper at mamma og pappa blir stolte av det de får til med bandet. Vi kan ikke skjønne annet enn at det må de bare bli.

Relaterte sider:

Your Headlights Are On

ARTIST: YOUR HEADLIGHTS ARE ON (INGRID HELENE HÅVIK, ANJA LAUVDAL, LARS OVE FOSSHEIM, HEIDA K. J. MOBECK, HANS HULBÆKMO)
BY:LARM 2011: TORSDAG 17. FEBRUAR 21:00 – MONO, FREDAG 18. FEBRUAR 00:30 – REVOLVER
LYTT: YOUR HEADLIGHTS ARE ON MYSPACE

1) Hva skiller dere ut fra mengden av band og artister?

- Vi har en ganske spesiell instrumentbesetning, og det gir oss mange muligheter. Men det gir oss også begrensninger, som gjør at vi styrer unna en del standardløsninger.

2) Hvilke inntrykk ønsker dere at lytteren sitter igjen med etter å ha hørt dere?

- Vi ønsker at folk skal gjøre seg opp en mening om musikken, det er bedre at de hater det enn at de forholder seg likegyldig. Og håper selvfølgelig at vi kan bevege. Håper lytteren føler at han/hun har opplevd noe.

3) Hva er holdningen deres til streaming og hvordan påvirker dette dere som plateartister?

- Vi er i utgangspunktet for streaming, fordi det bidrar til at folk får hørt mer musikk, og mer bra musikk! Men det skaper kanskje mindre forhold til hver plate. Desto viktigere at layout og plate henger sammen og utgjør en fin helhet, sånn at folk har lyst til å eie den fysisk.

4) Det har de siste årene vært en økning i digital nedlastning og streaming. Er det derfor nå viktigere med støtteordninger til artister, og er disse per i dag gode nok?

- Vi synes så klart at det er viktig med gode støtteordninger uansett. Synes støtteordningene i dag er gode, men det spørs hvordan det går hvis det blir en FrP-regjering.

5) Hva er deres oppfatning av forholdet mellom hva kritikere liker og hva publikum kjøper?

- Tror publikum kjøper det de liker, uavhengig av hva kritikerne mener. Tror også at folk synes det er kult å oppdage ting på egen hånd. Men det henger jo sammen, og det hender man sjekker ut ting på grunn av at en plate har fått gode kritikker.

6) Hvilket band drømmer dere om å varme opp for, og hvorfor nettopp dette bandet?

- I april skal vi på turné sammen med Stina Stjern, og det gleder vi oss veldig til. Det er på en måte en drøm som har gått i oppfyllelse :) Det er gøy å reise sammen med kule folk på vår egen alder. Og Radiohead da, selvfølgelig!

7) Hvilke håp og drømmer har dere for 2011?

- Spille så mye som mulig, og å spille inn ny plate! Har nye låter klare! Har lyst til at året skal bli veldig spennende, bli kjent med nye folk og få spille på forskjellige scener. Og at mamma og pappa blir stolte!

8) Kan dere nevne tre norske band flere burde høre på akkurat nå og beskrive med ett ord hver hvorfor?

- Vanskelig å si bare ett ord om hver men, Kobert, Therese Aune og Einar Stray.

Foto: Ane Aspén


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream

(Loyal Label)

Opsvik & Jennings siste album er en sjarmerende affære, i grenselandet mellom det elektroniske og akustiske.

Flere:

Mathias Stubø - 1979
The Sea and Cake - Everybody