The Shins til Hove

James Mercer & Co headliner sommerens Hovefestival.

Foto: presse

Popmaestro James Mercer og hans The Shins slapp nylig bandets fjerde album, fem år etter at forgjengeren Wincing The Night Away lyste opp pophimmelen som en forsinket nyttårsrakett. At Port of Morrow var etterlengtet, viser Billboard-lista hvor albumet denne uka suste inn på tredjeplass.

Port of Morrow har jevnt over fått mye skryt fra anmelderstanden, noen unntak til tross. Årets utgivelse har avgjort noe å måle krefter med. De tre første utgivelsene fra The Shins (2001 - 2007) er alle som små popmesterverk å regne, et musikalsk hattrick ikke mange andre matchet i forrige tiår. Tiden får vise om det fjerde utspillet fra låtskriver og produsent James Mercer, som stadig bytter om på mannskapet, holder samme slitestyrke som forgjengerne. En anmeldelse av Port of Morrow burde forøvrig ikke være så langt unna her på huset.

The Shins har en trofast og dedikert fanskare, også her i landet, som har ventet i fem lange år med Broken Bells (fin skive og fin konsert på Øya noen år tilbake) som substitutt og mellomspill. At James Mercer igjen prioriterer The Shins fikk nok fansen til å juble. Det gjør de nok også over nyheten om at bandet til sommeren kommer til Norge med en katalog i baklomma som burde få det til å rykke i popfoten på noen og enhver.

The Shins' grønnfargede og fantastiske popunivers er som skapt for sol og sommer, tipper resten av festivalene i Norge er grønn av misunnelse over bookingen som burde få fart på billettsalget på Sørlandet.

Hovefestivalen 2012 går av stabelen på Tromøya utenfor Arendal 26 – 29. juni, og byr ellers på navn som Snoop Dogg, Rise Against, Lana Del Rey, My Morning Jacket, The XX, Beirut og Jonas Alaska. Mer om programmet og billetter finner du på Hoves hjemmeside.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Kvelertak - Kvelertak
M.I.A. - Arular