Sound City

Britiske Miles Kane og Wave Machines headliner den første utgaven av Tromsø Sound City i april.

Liverpoolfestivalen Sound City, som også har vært arrangert i Dubai og som har tette bånd til amerikanske South By Southwest, bestemte seg i 2010 for å starte opp festival i Tromsø. For den første utgaven av Tromsø Sound City lovde festivalledelsen 10 utenlandske navn, like mange etablerte norske, i tillegg til å være et utstillingsvindu for nordnorske band og artister.

Programmet viser at det ikke helt gikk som planlagt.

Den tidligere frontmannen i britiske Rascals og The Last Shadow Puppets, Miles Kane, står øverst på plakaten, der Liverpool-bandet Wave Machines og elektropoperne i The Whip er de andre utenlandske navnene på musikkprogrammet. I tillegg skal Echo & The Bunnymen-gitarist Will Sergeant snurre skiver etter at konsertene er ferdig første kveld.

Av noenlunde etablerte norske artister finner vi Fjorden Baby, Adjagas og Vishnu på programmet til Sound City.

En av målsettingene til festivalen er å vise fram nordnorske band og artister. Størstedelen av programmet består da også av navn fra nord. F.A.C.E, The Northern Lies, Kaia Bremnes, Heidi Solheim og Eline Kåven er blant de som skal vise seg fram for publikum og bransje når Tromsø Sound City går av stabelen 15 – 16. april på Studenthuset Driv.

Totalt skal rundt 25 artister/band i aksjon i løpet av helga.

Festivalen har også et konferanseprogram med en rekke innledere - som retter fokus på musikk, film, kunst, infrastruktur og industri.

Mer om Tromsø Sound City finner du på deres HJEMMESIDE.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Paganus - Kalla

(Earthwood)

Paganus ivrer for at vi på nytt skal ikle oss skogspelsen og ikke bryte en kontinuitet som har vart i titusener av år.

Flere:

PJ Harvey - Let England Shake
Broken Records - Until the Earth Begins to Part