Dronerom

Sekstimers dronekonsert på Henie-Onstad, førstkommende søndag.

Søndag 3. mai er det duket for en dronemaraton på Henie Onstad kunstnsenter utenfor Oslo. Mellom klokken 11.00 og 17.00 på formiddagen blir det mulig å få med seg musikk skapt etter LaMonte Youngs credo “Draw a straight line and follow it”.

Arrangørene Lars Mørch Finborud og Lasse Marhaug ved HOK utdyper:

- Dronemusikk består av lange toner og repeterende lyder. Lydbildet utvikler seg over lang tid og lytteren kan velge å lytte aktivt eller passivt til musikken. Ambient og minimalisme er ofte omtalt som beslektede uttrykk. På 60-tallet startet artister som La Monte Young, Tony Conrad, Terry Riley og John Cale å spille konserter i New York som varte hele natten. Publikum tok med soveposer og slappet av mens musikken kontinuerlig ble spilt.

På Henie Onstad kunstsenter skal åtte norske musikere fra ganske forskjellige bakgrunner (alt fra jazz, samtidsmusikk, elektronika, black metal og rock) spille Norges, om ikke første, så i hvert fall lengste dronekonsert. Puter og sofaer blir tilgjengelig, og det er slettes ikke nødvendig å være her alle seks timene for å få en fin konsertopplevelse.

MUSIKERE:

Ole Henrik Moe
Kari Rønnekleiv
Michael F. Duch
Snorre Ruch
Fredrik Ness Sevendal
Jon Wesseltoft
Per Gisle Galåen
Hild Sofie Tafjord


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Agnethe VR - Inspired

()

Spaden i egne hender + inspirasjon + hardt arbeid + talent + husholdsøkonomi = 78,57% resultat. Mer enn de fleste.

Flere:

The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark
A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky