Intervju: Mhoo

Mhoo tok by:Larm med storm og imponerte både publikum og kritikere. Selv mener de at alderen gjør de bedre rustet til å takle fremtidige utfordringer.

Relaterte sider:

Mhoo

Foto: Michaela Klouda

- Det siste året har vi hatt det utrolig gøy. Vi har spilt mye! Nesten 50 konserter har det vel blitt. Og det begynte for fullt i sommer, så det har skjedd mye på kort tid.

-Vi har søkt på folkehøgskoler, men vi bestemte oss vel egentlig i går for at det skal vi droppe.

Yngvild Flatøy, vokalist i Mhoo ser litt spørrende på sine bandkollegaer som sitter på rad og rekke i sofaen på hotellet. Samtlige nikker iherdig.

-Ja, planen er å bare gire på!

Sinnsykt

Miriam Kjølen, Oda Dahl , Yngvild Flatøy og Haavard Tanner utgjør den unge besetningen i Mhoo, som foreløpig ikke en gang har rukket å gjøre seg ferdig med videregående skole. Men selv om bandet som kvartett bare har vært operativt i om lag et år, har de rukket å gjøre seg markert som et dyktig liveband med fengende låter og et originalt uttrykk. By:Larm-juryen la raskt sin elsk på Vestfold-bandet da årets demo-artister skulle plukkes ut, og etter by:Larm-helgen er det flere som har fått øynene opp for bandets fengende country-folk.

-Vi kom hjem i går og leste Dagbladet. Og det var helt sykt! Det var veldig overraskende. For å sitere Jorun Stiansen: Helt sinnsykt!

Med terningkast seks fra en av landets største aviser etter sin opptreden i Samfunnsalen under by:Larm er det kanskje ikke så rart at Mhoo svever litt på skyer.

-Men også litt dårligere kritikker har vi fått, og det gjør at vi bare går enda mer lyst til å virkelig vise at vi kan enda bedre. Bli enda mer presise!, sier Miriam, som fungerer som både gitarist, vokalist og trompetist i bandet.

Gode vaner i ung alder

-Tror dere at det er positivt at det blir så mye fokus på alder og det at dere er så unge?

- Det nevnes jo ofte at vi er unge, og at vi har mye mer å gå på. Men det at vi har fått en god start i ung alder er jo egentlig bare en fin greie. Ofte nevnes det jo at vi er flinke til tross for at vi er unge, ikke fordi vi er unge. Egentlig så er det bare positivt, sier Oda.

Yngvild er helt enig. - Mange fokuserer på alder, men jeg tenker litt sånn at mye har jo skjedd det siste året, og om det året er fra man er 17 til 18 eller 20 til 21, det er egentlig ikke så viktig. Utvikling kan jo skje når som helst.

Blir dere litt lei av fokuset på alder?

- Nei! Jeg kan godt være ung resten av livet jeg!, skyter Miriam inn.

-Det er jo ikke så mange år som skiller oss og de andre unge bandene på by:Larm, det er flere som er tidlig i 20-årene. Men forskjellen for oss tror jeg er at vi lærer at det er viktig å ikke drikke seg dritings før konsertene, og heller ha mer fokus.

Det er helt fett å feste, men det bør gjøres etter konsert, sier Yngvild, til bifallende nikking fra resten av bandet.

-Vi gjør oss mange gode erfaringer tidlig.

-Ja, før vi utvilker dårlige vaner!, sier gitarist og vokalist Oda til mye latter fra de andre.


Mhoo skal være Mhoo

Sjangerlisten blir fort lang når man skal sette Mhoo i bås. For med sin miks av country, pop, spanish, blues og bluegrass er det ikke helt enkelt selv for bandmedlemmene å sette fingeren på hva som gjør Mhoo til Mhoo.

Hvordan har dere funnet fram til den sounden som Mhoo har i dag?

-Det er ingen oppskrift!

-Jo, litt!

-Vin!

-Okei da, en flaske vin og en Johnny Cash film!

Det oppstår mye latter når merkelappene skal fordeles for å forklare hva som utgjør Mhoo.

-Oda og jeg vi er veldig forskjellige. Eller, alle er egentlig veldig forskjellige, prøver Miriam å forklare.

-Jeg er mer sånn Damien Rice, Oda er litt June Carter og Yngvild er litt gladpop.

-Og Håvard er jo egentlig klassisk, forteller Oda. -Det er en miks av alt. Men ofte er det sånn at vi hører ny musikk og tenker: -Åh! Vi må lage en låt som er sånn!

-Vi inspireres først og fremst av band som ikke opererer innenfor en klar sjanger, sier Miriam. -Men det må være litt liv, og mye gøy! Vi vil gjerne at folk skal danse litt mer på konsertene våre, hoppe litt og sånn, men foreløpig har det gått litt dårlig.

Dansing eller ei, felles for alle som har latt seg imponere av Mhoo på konsert, er at vi har til gode å høre den unge kvartetten på plate. Men for alle som venter kan Miriam fortelle at de allerede har vært i studio og spilt inn sine første tre låter.

- Ja, vi har en liten EP på lur. Vi har veldig lyst til å få spilt inn plate, men når det blir det vet vi ikke. Men det er absolutt noe vi gleder oss til!
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


New Order - Retro

(London Records 90 Ltd.)

Når New Order ser seg 20 år tilbake trengs det fire CDer for å oppsummere, eller gjør det egentlig det?

Flere:

Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver
Wauvenfold - 3fold