Fleet Foxes til Øya

Seattle-bandet tilbake tre år etter at de sjarmerte publikum i senk.

Foto: Wikimedia Commons

Fleet Foxes gjorde sin aller første festivalkonsert utenfor USA på Øya i august 2008. Det kritikerroste debutalbumet (6/7 i denne blekka) kom tidligere samme år og gjorde at bandet fikk fans verden rundt. Med myke harmonier og flerstemt sang sjarmerte nemlig Fleet Foxes platekjøpere og kritikere i senk – og endte inne på temmelig mange Topp 10-lister for året med sin sommergrønne lykkepille i albumformat.

På Sjøsiden tre år tilbake skinte sola, og bandet kvitterte med en fin konsert - der låter som Mykonos, Your Protector, Oliver James og White Winter Hymnal fikk fram brede smil hos et entusiastisk publikum. Mange gleder seg nok stort til å se de amerikanske folkrockerne igjen.

Fleet Foxes kommer med etterlengtet nytt album i løpet av våren. Robin Pecknold, Skyler Skjelset og resten av bandet lover en personlig plate som oser av vestkyst, og som tekstmessig er sterkt influert av Graham Nash. Vi gleder oss!

Fleet Foxes spiller i Middelalderparken torsdag 11. august.

White Winter Hymnal from Sean Pecknold on Vimeo.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy

(Def Jam)

Kanye West har laget årets beste popalbum.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Humanoid - Sessions 84-88